20.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Η Mercedes αποκτά αυτοματοποιημένο σύστημα στάθμευσης χωρίς οδηγό

Ειδήσεις Ελλάδα

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία και η Bosch έλαβαν την πρώτη έγκριση στον κόσμο για εμπορική χρήση της τον Νοέμβριο του 2022
Με το πακέτο απομακρυσμένης στάθμευσης της εφαρμογής Mercedes me connect και την υπηρεσία Intelligent Park Pilot, η Mercedes-Benz EQE Saloon έχει την δυνατότητα να παρκάρει χωρίς την παρέμβασή του οδηγού.
Το πλεονέκτημα αυτής της αυτοματοποιημένης λειτουργίας στάθμευσης είναι ότι εξασφαλίζει και την αναζήτηση θέσης στάθμευσης. Αυτή η ικανότητα εξοικονομεί πολύτιμο χρόνο και κάνει και την στάθμευση πιο εύκολη και άνετη, ειδικά σε στενά γκαράζ στάθμευσης. Μέσω της εφαρμογής Mercedes me, ο οδηγός κάνει κράτηση για θέση στάθμευσης εκ των προτέρων και στη συνέχεια αφήνει το όχημα σε καθορισμένο χώρο αποβίβασης στο γκαράζ στάθμευσης. Μόλις όλοι οι επιβάτες βγουν από το όχημα, ο οδηγός μπορεί να ξεκινήσει τον ελιγμό στάθμευσης μέσω της εφαρμογής Mercedes me.
Όταν η εφαρμογή επιβεβαιώσει ότι η υποδομή Automated Valet Parking έχει αναλάβει τον έλεγχο του οχήματος, ο οδηγός μπορεί να εγκαταλείψει το γκαράζ στάθμευσης. Καθοδηγούμενο από την έξυπνη υποδομή που παρέχει η Bosch, το όχημα στη συνέχεια οδηγείται αυτόματα στον δεσμευμένο χώρο στάθμευσης και παρκάρει αυτόματα. Όταν ο οδηγός επιστρέφει στο γκαράζ στάθμευσης, μπορει εύκολα να ξεκινήσει την παραλαβή του οχήματός τους μέσω smartphone. Το όχημα βγαίνει αυτόματα από τη θέση στάθμευσης του, οδηγείται στον χώρο παραλαβής και είναι έτοιμο για αναχώρηση.
Τον Νοέμβριο του 2022, η Mercedes-Benz και η Bosch έλαβαν την πρώτη έγκριση στον κόσμο για εμπορική χρήση της εξαιρετικά αυτοματοποιημένης και χωρίς οδηγό λειτουργίας στάθμευσης στη Γερμανία. Το γκαράζ APCOA parking P6 στο αεροδρόμιο της Στουτγάρδης είναι το πρώτο γκαράζ στάθμευσης παγκοσμίως που προσφέρει Αυτοματοποιημένο παρκαδόρο στάθμευσης στους κάτοχους μοντέλων της Mercedes-Benz.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό