19 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Η Mercedes ανακαλεί 72.246 A-Class, CLA και GLB

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Mercedes-Benz ανακοίνωσε πως ανακαλεί 70.534 A-Class και GLB στην Ευρώπη, που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2 Μάϊου 2019 και 17 Ιουλίου 2020, εξαιτίας εξαρτημάτων κατώτερης ποιότητας, τα οποία ενδέχεται να διαβρωθούν.
Πιο συγκεκριμένα, το ενσωματωμένο υποπλαίσιο που έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει τον μπροστινό άξονα μπορεί να διαβρωθεί, με αποτέλεσμα τη μειωμένη δομική αντοχή, κάτι που αυξάνει τον κίνδυνο ατυχήματος. Για τον ίδιο λόγο η γερμανική εταιρία έχει ανακαλέσει 38.312 A-Class και GLB στις ΗΠΑ.

Επιπλέον η Mercedes ανακαλεί και 1.712 A-Class και CLA παραγωγής μεταξύ 25 Ιουνίου και 8 Ιουλίου 2020 επειδή το τροφοδοτικό της ηλεκτρικής υποβοήθησης του συστήματος διεύθυνσης μπορεί να έχει “μολυνθεί” από κόλλα που ενεργοποιείται με την θερμότητα. Η γήρανση αυτής της κόλλας θα μπορούσε να οδηγήσει σε απώλεια της δύναμης σύσφιξης και συνεπώς σε χαλαρή σύνδεση που μπορεί να οδηγήσει σε διακοπή της παροχής ρεύματος.

Ως αποτέλεσμα, το σύστημα διεύθυνσης θα μπορούσε να αποτύχει χωρίς προειδοποίηση, ακόμη και όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται σε κίνηση, αυξάνοντας τον κίνδυνο ατυχήματος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό