19.4 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Η Meghan Markle μοιράζεται τους φόβους της για τον Archie και τη Lilibet

Ειδήσεις Ελλάδα

Η 42χρονη μίλησε ανοιχτά για τους φόβους της για τα παιδιά της ενώ ο πρίγκιπας Harry έκανε επίσης μία τεράστια κατάθεση ψυχής.

Η Meghan Markle και ο πρίγκιπας Harry φιλοξένησαν το συνέδριο γονέων Archewell: Η ψυχική υγεία στην digital εποχή στη Νέα Υόρκη, μιλώντας για το πώς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να επηρεάσουν την ψυχική υγεία.

Η 42χρονη, μίλησε ανοιχτά για τους φόβους της για τα παιδιά της που μεγαλώνουν, κατά την ομιλία της στην πρώτη προσωπική εκδήλωση του Ιδρύματός τους Archewell.

Στη συζήτηση, η δούκισσα του Sussex μίλησε ανοιχτά για τη σημασία της ασφάλειας στο διαδίκτυο, καθώς μοιράστηκε τις ανησυχίες της για το τι μπορεί να αντιμετωπίσουν ο Archie, τεσσάρων ετών, και η Lilibet, δύο ετών. Μιλώντας στο ακροατήριο στη Νέα Υόρκη είπε: «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πολύ. Το να είμαι μαμά είναι το πιο σημαντικό πράγμα σε ολόκληρη τη ζωή μου… εκτός φυσικά από το να είμαι σύζυγος του άντρα μου, Harry. Από τη μία λοιπόν θα πω ότι αισθάνομαι τυχερή που τα παιδιά μας είναι σε μια ηλικία αρκετά μικρή ώστε να με αγχώνουν τέτοια θέματα που δεν είναι στο άμεσο μέλλον μας, αλλά από την άλλη νιώθω τρομαγμένη από το πώς συνεχίζει να αλλάζει η digital εποχή και αυτό θα είναι μπροστά μας. Με ανησυχεί λοιπόν, αλλά μου δίνει επίσης πολλές ελπίδες και πολλή ενέργεια η πρόοδος που έχουμε κάνει τον τελευταίο χρόνο».

Η Meghan Markle και ο πρίγκιπας Harry έκαναν απόδραση σε μυστικό παράδεισο της Πορτογαλίας

Τα λόγια της ήρθαν αφού ο Harry είχε ευχαριστήσει τους γονείς που είχαν ανέβει προηγουμένως στη σκηνή για να μοιραστούν τις ιστορίες τους – μερικές από τις οποίες περιλάμβαναν την απώλεια αγαπημένων προσώπων που σχετίζονταν με τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

NEW YORK, NEW YORK – OCTOBER 10: Meghan, Duchess of Sussex speaks onstage at The Archewell Foundation Parents’ Summit: Mental Wellness in the Digital Age during Project Healthy Minds’ World Mental Health Day Festival 2023 at Hudson Yards on October 10, 2023 in New York City. (Photo by Bryan Bedder/ for Project Healthy Minds)

Την περασμένη εβδομάδα αποκαλύφθηκε ότι το ζευγάρι θα βρισκόταν στη Νέα Υόρκη για να διοργανώσει την πρώτη του μεγάλη δημόσια εκδήλωση στο πλαίσιο του μετα- βασιλικού οργανισμού τους, Archewell. Η «Σύνοδος Κορυφής Γονέων», «Ψυχική υγεία στην Digital εποχή», η οποία πραγματοποιείται την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, έδωσε βήμα σε οικογένειες που έχασαν τα παιδιά τους με τρόπους που σχετίζονται με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το ζευγάρι συμμετείχε σε ένα πάνελ εμπειρογνωμόνων, συμπεριλαμβανομένου του Γενικού Χειρουργού Vivek, ενώ τη συζήτηση συντόνισε ο Carson Daly του NBC.

Ανακοινώνοντας την εκδήλωση, ένας εκπρόσωπος της οργάνωσης δήλωσε: «Είναι μια πολύ σημαντική εκδήλωση για την υγεία των ανθρώπων. Οι οικογένειες έχουν εμπλακεί με το Ίδρυμα Archewell τον τελευταίο χρόνο, ενισχύοντας την κοινότητα και οδηγώντας σε λύσεις. Μαζί, είναι ενωμένες στην αποστολή τους να μοιραστούν προσωπικές εμπειρίες, δεδομένα και έρευνες για να διασφαλίσουν ότι το ίδιο δεν θα συμβεί σε άλλες οικογένειες».

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, ο Harry και η Meghan πραγματοποίησαν επίσης μια αιφνιδιαστική επίσκεψη σε ένα κοντινό σχολείο πριν από την εκδήλωση. Ενώ το ζευγάρι ήταν όλο χαμόγελα κατά την εμφάνισή του στο σχολείο Marcy Lab, ο Harry απηύθυνε μια προειδοποίηση στους μαθητές γύρω από την ψυχική υγεία. Είπε χαρακτηριστικά: «Ο καθένας έχει τη δική του ιστορία, τον δικό του λόγο που βρίσκεται εδώ, η ζωή σας θα εξακολουθεί να είναι γεμάτη επιπλοκές και προκλήσεις. Και αν κάποιος από εσάς αρχίσει να σιωπά, να μην εμφανίζεται, πρέπει να μάθετε το γιατί».

Οι μαθητές χειροκρότησαν τα λόγια του και στη συνέχεια πόζαραν όλοι μαζί για μια φωτογραφία.

Τόσο η Meghan όσο και ο Harry ήταν εξαιρετικά ειλικρινείς για τους αγώνες τους με την ψυχική υγεία στο παρελθόν. Σε συνέντευξή τους στην Oprah Winfrey, η Meghan αποκάλυψε ότι είχε σκέψεις αυτοκτονίας όταν ήταν ανώτερο μέλος της βασιλικής οικογένειας. Ισχυρίστηκε επίσης ότι της αρνήθηκαν τη βοήθεια από το ίδρυμα.

Μιλώντας στην εκπομπή του στην Apple TV The Me You Can’t See, ο Harry είπε: «Αυτό που ίσως ο κόσμος δεν καταλαβαίνει είναι ότι νωρίτερα εκείνο το βράδυ η Meghan αποφάσισε να μοιραστεί μαζί μου τις αυτοκτονικές σκέψεις και τις πρακτικές λεπτομέρειες για το πώς θα έβαζε τέλος στη ζωή της. Το πιο τρομακτικό πράγμα για εκείνη ήταν η διαύγεια της σκέψης της. Δεν τα είχε χάσει, δεν ήταν τρελή, δεν αυτοθεραπευόταν – είτε με χάπια είτε με αλκοόλ. Ήταν απολύτως νηφάλια. Ήταν απολύτως λογική, όμως μέσα στην ησυχία της νύχτας, αυτές οι σκέψεις την ξύπνησαν».

Αναφερόμενος στους δικούς του αγώνες, ο Harry έχει μιλήσει ανοιχτά για το ότι μιλάει σε ψυχολόγους μετά τον θάνατο της μητέρας του. Μιλώντας για την εμπειρία του με τον Dr. Gabor Maté, είπε: «Ένα από τα πράγματα για τα οποία φοβόμουν περισσότερο, ήταν να χάσω το συναίσθημα που είχα για τη μητέρα μου. Σκέφτηκα ότι αν πήγαινα σε θεραπεία, θα με σκότωνε και ότι θα έχανα ό,τι μου είχε απομείνει – ό,τι είχα καταφέρει να κρατήσω από τη μητέρα μου».

Αλλά ο Harry επιβεβαίωσε ότι οι φόβοι του δεν επιβεβαιώθηκαν, προσθέτοντας: «Αποδείχθηκε ότι δεν ήταν έτσι. Δεν το έχασα αυτό. Το αντίθετο συνέβη. Μετέτρεψε αυτό που νόμιζα ότι ήταν θλίψη, για να προσπαθήσω να της αποδείξω ότι μου έλειπε, σε συνειδητοποίηση ότι στην πραγματικότητα ήθελε απλώς να είμαι ευτυχισμένος. Και αυτό ήταν ένα τεράστιο βάρος που έφυγε από το στήθος μου».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό