23.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Η Liberty Media εξαγόρασε και το MotoGP

Ειδήσεις Ελλάδα

Η κορωνίδα του δίτροχου μηχανοκίνητου αθλητισμού, το πρωτάθλημα  του MotoGP αλλάζει χέρια μετά από 33 ολόκληρα χρόνια καθώς η Liberty Media, η εταιρία που πριν από λίγα χρόνια εξαγόρασε το πρωτάθλημα της Formula, ανακοίνωσε την επίτευξη μίας συμφωνίας με την τρέχουσα κάτοχο των εμπορικών και τηλεοπτικών δικαιωμάτων, Dorna Sports, η οποία σύμφωνα με το δελτίο τύπου αγγίζει τα €4.2 δισεκατομμύρια! Με αυτό το ποσό, η Liberty Media αποκτά το 86% περίπου της Dorna με το υπόλοιπο 14% να παραμένει στα χέρια της διοίκησης της τελευταίας ενώ διευκρινίζεται ότι η Dorna θα συνεχίσει να λειτουργεί ως ανεξάρτητη οντότητα και ο επικεφαλής της (από το 1994), Carmelo Ezpeleta, θα διατηρήσει την θέση του και θα συνεχίσει να διοικεί την εταιρία μαζί με την ομάδα του.
“Είμαστε ενθουσιασμένοι για την επέκταση της γκάμας ζωντανών σπορ και ψυχαγωγικών αποκτημάτων μας με την προσθήκη του MotoGP. Το MotoGP είναι μία παγκόσμια λίγκα με πιστούς, ενθουσιώδεις οπαδούς, συναρπαστικούς αγώνες και εξαιρετικά θετικό οικονομικό προφίλ. Ο Carmelo και η ομάδα του έχτισαν ένα σπουδαίο θέαμα που μπορούμε να επεκτείνουν σε ένα ακόμα ευρύτερο, παγκόσμιο κοινό.“
Δήλωσε ο πρόεδρος και CEO της Liberty Media, Greg Maffei ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις του Carmelo Ezpeleta εκ μέρους της Dorna.

“Είμαστε περήφανοι για το παγκόσμιο σπορ που μεγαλώσαμε και αυτή η συναλλαγή είναι απόδειξη της αξίας που έχει σήμερα και των δυνατοτήτων του για το μέλλον. Η Liberty Media έχει φανταστικό παρελθόν στην εξέλιξη σπορ και δεν θα μπορούσαμε να ελπίζουμε για έναν καλύτερο συνεργάτη για να επεκτείνουμε την οπαδική βάση του MotoGP σε ολόκληρο τον κόσμο.“
Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι η Dorna δεν έχει μονάχα τα αποκλειστικά δικαιώματα του MotoGP αλλά και των μικρότερων κατηγοριών Moto2 και Moto3, του FIM Enel MotoE World Championship, του MOTUL FIM Superbike World Championship και του νέου FIM Women’s Circuit Racing World Championship. Να αναφέρουμε επίσης ότι το MotoGP είναι το κορυφαίο πρωτάθλημα μηχανοκίνητου αθλητισμού σε δύο τροχούς με 22 από τους ταχύτερους αναβάτες στον κόσμο, 4 διαφορετικούς κατασκευαστές και ενδεχομένως το πιο συναρπαστικό θέαμα με σκληρές μάχες καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, σε κάθε αγώνα. Ο κόσμος το έχει αναγνωρίσει αυτό με αποτέλεσμα το πρωτάθλημα να έχει εξελιχθεί από τους 6, αποκλειστικά ευρωπαϊκούς αγώνες το 1949, σε έναν μαραθώνιο 20 Grand Prix σε 5 διαφορετικές ηπείρους και εκατοντάδες εκατομμυρίων τηλεθεατών σε ολόκληρο τον κόσμο. Δεδομένης της δουλειάς που έχει κάνει η Liberty Media στην Formula 1, ανυπομονούμε να δούμε τι θα κάνει με το δίτροχο αντίστοιχο της. Η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2024 και φυσικά υπόκειται σε ελέγχους και εγκρίσεις από τις αρμόδιες αρχές ανταγωνισμού και ξένων επενδύσεων σε διάφορες δικαιοδοσίες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό