22.6 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Η Lanzador προλογίζει τις νέες ηλεκτρικές Lamborghini

Ειδήσεις Ελλάδα

Το πρωτότυπο Lanzador που παρουσίασε η Lamborghini στο Monterey Car Week δίνει μια πρώτη γεύση αυτών που έρχονται για την ιταλική εταιρεία, που πλέον κινείται και αυτή σε ρυθμούς ηλεκτροκίνησης.
Το μοντέλο παραγωγής αναμένεται να εμφανιστεί επίσημα σε πέντε χρόνια από τώρα, το 2028, ενώ το Lanzador, που διαφοροποιείται από την κλασική γκάμα της Lamborghini που γνωρίζουμε, αποτελεί αυτό που οι Ιταλοί ονομάζουν «Ultra GT».

Το «Ultra GT» στην πράξη σημαίνει το συνδυασμό της σχεδιαστικής γλώσσας των Lamborghini, ειδικά στο εμπρός μέρος με την εμβληματική μάσκα και τα LED φώτα ημέρας, με μια αυξημένη απόσταση από το έδαφος και μια αρκετά μεγάλη πίσω πόρτα.
Στο προφίλ βρίσκει κανείς στοιχεία σπορ μοντέλων και SUV, όπως η απόσταση των 17 εκατοστών από το έδαφος και οι τονισμένοι θόλοι των τροχών για το δεύτερο και οι μεγάλες πόρτες και οι ζάντες των 23 ιντσών με τη φροντισμένη αεροδυναμική για το πρώτο.   

Το πίσω μέρος της Lanzador είναι εμφανώς εμπνευσμένο από τα SUV σε συνδυασμό μια αεροτομή, έναν διαχύτη με ενεργό έλεγχο που τονίζουν τη σπορ διάσταση. 
Στο εσωτερικό της Lanzador συνυπάρχουν η πολυτέλεια και η βιωσιμότητα, καθώς χρησιμοποιούνται υλικά όπως μαλλί μερίνο, δέρμα φιλικό προς το περιβάλλον και ανακυκλωμένα πλαστικά, ενώ τα καθίσματα της διάταξης των 2+2 θέσεων είναι εμπνευσμένα από τα πολεμικά τζετ.

Από εκεί και πέρα υπάρχει μια νέα προσέγγιση στο infotainment, με τη μονάδα στην κεντρική κονσόλα να ελέγχει διάφορες λειτουργίες. Μια από αυτές είναι και το «Gamification», με τους οδηγούς να μπορούν να καταγράφουν τις εμπειρίες τους και να τις μοιράζονται στο διαδίκτυο.

Αναφορικά με το σύστημα πρόωσης και παρά την πενταετία που μας χωρίζει από την έκδοση παραγωγής, η Lamborghini έδωσε στη δημοσιότητα κάποιες αρχικές πληροφορίες. Όπως την ύπαρξη ηλεκτροκινητήρα σε κάθε άξονα, που πέρα από την τετρακίνηση θα εξασφαλίζουν και συνδυαστική απόδοση που θα φτάνει το 1 MW, δηλαδή τους 1.360 ίππους.

Όσο για τη μπαταρία θα είναι μια ιόντων λιθίου επόμενης γενιάς με υψηλή απόδοση.
Η βάση της Lanzador θα είναι το πλαίσιο Scalable Systems Platform (SSP) του ομίλου Volkswagen, που θα παρουσιαστεί επίσημα το 2026, ενώ από κει και πέρα η Lamborghini θα προσαρμόσει το λογισμικό και τα συστήματα ελέγχου για να εξασφαλίσει μια χαρακτηριστικά οδηγική εμπειρία.

Το Lamborghini Dinamica Veicolo Integrata (LDVI), το σύστημα δυναμικού ελέγχου, θα προσφέρει ακριβή χειρισμό που θα υποστηρίζεται από μια ολοκληρωμένη σειρά αισθητήρων και ενεργή αεροδυναμική.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό