16 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Η Lancia 037 επιστρέφει και είναι τετρακίνητη! (Video)

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Kimera Automobili EVO38 αποτίνει φόρο τιμής στο εμβληματικό αυτοκίνητο ράλι Lancia 037, συνεχίζοντας την πορεία που ξεκίνησε με την πρώτη εκδοχή της εταιρείας, το EVO37.

Με την ονομασία “Ultima Evoluzione”, το EVO38 διατηρεί τη φόρμουλα του προκατόχου του, του EVO37, προσφέροντας παράλληλα αναβαθμίσεις σε όλους τους τομείς.

Εξωτερικά, το EVO38 διαθέτει ένα επανασχεδιασμένο κιτ αμαξώματος με διευρυμένες εμπρός εισαγωγές, μεγαλύτερο αεραγωγό στο καπό, φαρδύτερα φτερά και ζάντες αλουμινίου εμπνευσμένες από το ράλι, με ελαστικά Pirelli P Zero.

Το πίσω μέρος διαθέτει αλλαγές στο κάλυμμα του κινητήρα, το διαχύτη και την πίσω πτέρυγα, με μια εντυπωσιακή ενιαία εξάτμιση τοποθετημένη ανάμεσα στα στρογγυλά πίσω φώτα.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 2.150 κ.εκ., βελτιωμένος με μεγαλύτερο turbo κεντρικά τοποθετημένο, νέους εκκεντροφόρους, βελτιωμένη εξάτμιση και μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων.

Η ισχύς του ξεπερνά τους 600 ίππους, μια σημαντική αύξηση σε σχέση με τον προκάτοχό του. Σε συνδυασμό αρχικά με ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων, ενώ ένα ηλεκτροκίνητο σειριακό κιβώτιο βρίσκεται επίσης σε εξέλιξη.

Η πιο σημαντική αναβάθμιση είναι η ενσωμάτωση ενός συστήματος AWD με ηλεκτροϋδραυλικό μπλοκέ διαφορικό, που επιτρέπει την προσαρμοζόμενη κατανομή της πρόσφυσης μεταξύ των εμπρός και πίσω τροχών.

Αυτό, σε συνδυασμό με την ενίσχυση της ισχύος, τη βελτιωμένη κατανομή βάρους και την αναθεωρημένη ρύθμιση της ανάρτησης, υπόσχεται ακόμα καλύτερα οδηγικά χαρακτηριστικά.

Στο εσωτερικό της διθέσιας καμπίνας, η βελτιωμένη εργονομία συμβάλλει σε μια αναβαθμισμένη οδηγική εμπειρία, αν και οι συγκεκριμένες λεπτομέρειες παραμένουν άγνωστες.

Περιορισμένο σε μια παραγωγή μόλις 38 μονάδων, το EVO38 θα παρουσιαστεί και επίσημα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό