24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Η Lamborghini αναβίωσε την πρωτότυπη Countach LP500 του 1971

Ειδήσεις Ελλάδα

Μετά από μία μεγάλη καμπάνια και συχνά teasers, η Lamborghini αποκάλυψε τελικά τι κρυβόταν πίσω από τις εικόνες που βλέπαμε τον τελευταίο καιρό.
Πρόκειται για την LP500, το πρωτότυπο της Countach, η οποία είχε παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης το 1971 αλλά μετά από τρία χρόνια είχε καταστραφεί σε ένα crash test.

Για να γιορτάσουν τα 50 χρόνια από την γέννηση του εμβληματικού μοντέλου, οι άνθρωποι στην Lamborghini έφτιαξαν την σύγχρονη αναβίωση της Countach. Eνώ παράλληλα ξεκίνησαν και την προσπάθεια αναστήλωσης αυτού του πρωτότυπου.

Την όλη εργασία ανέλαβε το τμήμα Automobili Lamborghini Polo Storico, εκεί που γίνονται οι αναπαλαιώσεις των αυτοκινήτων της εταιρίας. Χρειάστηκαν πάνω από 25.000 ώρες για να ολοκληρωθεί το έργο τους, μετά από την παραγγελία ενός πολύ σημαντικού συλλέκτη.

Ο μυστικός αυτός αγοραστής ήρθε σε επαφή με την Lamborghini στα τέλη του 2017 για να τους ρωτήσει αν μπορούσε να γίνει αυτή η αναπαλαίωση. Για να γίνει αυτό χρησιμοποιήθηκαν γνήσια ανταλλακτικά και χρησιμοποιημένα εξαρτήματα, ενώ κάποια κομμάτια έπρεπε να φτιαχτούν από την αρχή.

Το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί ρέπλικα ελαστικά Pirelli Cinturato CN12 που φορούσε και το ορίτζιναλ πρωτότυπο της Γενεύης, με διαστάσεις 245/60 R14 εμπρός και 265/60 R14 πίσω.  
Σε ότι αφορά το χρώμα, τα αρχεία της εταιρίας επέτρεψαν στην ομάδα να βρει την πραγματική απόχρωση εκείνης της εποχής. Για την κατασκευή του αμαξώματος χρησιμοποιήθηκε μία 3D εκτύπωση της LP400 (αριθμός πλαισίου 001) και χρειάστηκαν πάνω από 2.000 ώρες προκειμένου να ολοκληρωθεί.

Από την Lamborghini δεν έχει γίνει γνωστό ποιος είναι ο συλλέκτης και τα χρήματα που θα δώσει. Αν κρίνουμε πάντως από το ειδικό του πράγματος και την τεράστια προσπάθεια που χρειάστηκε να κατασκευαστεί θα κοστίζει σίγουρα πολλά περισσότερα από τα 2 εκατομμύρια ευρώ που έχει τιμή καταλόγου η σύγχρονη εκδοχή της Countach.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό