19.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η Jaguar Land Rover καθυστερεί τον εξηλεκτρισμό της!

Ειδήσεις Ελλάδα

Έντονο σκεπτικισμό έχει προκαλέσει στην αγορά η μείωση που εμφανίζεται στον ρυθμό ανάπτυξης της ευρύτερης κατηγορίας των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε χώρες όπου είτε μειώνονται είτε καταργούνται τα κίνητρα για την απόκτηση τους. Άλλες εταιρίες είναι πεπεισμένες ότι κάποια παροδικά σκαμπανεβάσματα δεν θα επηρεάσουν την διείσδυση της τεχνολογίας οπότε δεν βρίσκουν λόγο να τροποποιήσουν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα τους ενώ άλλες, όπως η Jaguar Land Rover, αποφάσισαν να επιβραδύνουν ελαφρώς το λανσάρισμα των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων τους εστιάζοντας σε πρώτη φάση στα plug-in υβριδικά που δείχνουν να έχουν μεγαλύτερη απήχηση.

Η Land Rover έχει ήδη ανοίξει τις προ-παραγγελίες για το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της, το Range Rover Electric που θα παρουσιαστεί αργότερα μέσα στη χρονιά ενώ σύντομα μετά από αυτό η γκάμα της θα εμπλουτιστεί και με την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του Range Rover Sport. Είναι σαφές ότι η αγγλική εταιρία θα παίξει πρώτα τα πολύ δυνατά της χαρτιά ενώ έχει δηλώσει ότι τα επόμενα Land Rover μηδενικών εκπομπών ρύπων θα είναι μικρότερα και κατά συνέπεια, πιο προσιτά μοντέλα τα οποία θα βασίζονται στην επερχόμενη EMA ηλεκτρική αρχιτεκτονική που θα αντικαταστήσει την τρέχουσα η οποία χρησιμοποιείται τόσο από το Range Rover Evoque όσο και από το Discovery Sport. Η εταιρία δεν αποκαλύπτει ακόμα τα μοντέλα που θα κάνουν χρήση πρώτα της EMA πλατφόρμας αλλά ανάμεσα στους υποψήφιους βρίσκουμε τόσο το Evoque όσο και το Velar – η αρχιτεκτονική επιτρέπει ένα υψηλό επίπεδο ευελιξίας άλλωστε. Πριν το 2030 δεν, η Land Rover θα λανσάρει στην αγορά και το αμιγώς ηλεκτρικό Defender που θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της στη Σλοβακία.

Έπειτα, έχουμε την Jaguar η οποία κινείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας όσο περιμένει από την μητρική μάρκα να την… αναστήσει. Αυτό αναμένεται να συμβεί το 2025 με ένα ολοκαίνουριο, αμιγώς ηλεκτρικό φυσικά, 4-θυρο grand tourer το οποίο θα κοστίζει αρκετά πάνω από  €100.000 ενώ αργότερα θα προστεθεί στην γκάμα και ένα ακόμα, επίσης ηλεκτρικό με μπαταρίες. Σε αυτό το σημείο όμως, η Jaguar Land Rover εστιάζει στο παρόν. Απολαμβάνει την δραματική αύξηση στις πωλήσεις των plug-in υβριδικών εκδόσεων που πλέον καλύπτουν ολόκληρη την οικογένεια μοντέλων της και η ίδια χαρακτηρίζει ως “έκπληξη” και είναι διατεθειμένη ακόμα και να καθυστερήσει το λανσάρισμα των αμιγώς ηλεκτρικών της αν αυτό σημαίνει ότι θα φτάσουν στην αγορά καλύτερα προϊόντα. Η αγορά δείχνει πως η Jaguar Land Rover έχει τον χρόνο να κάνει κάτι τέτοιο και θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχει την υποχρέωση να το κάνει ώστε να μην αμαυρώσει την φήμη της κατά την μετάβαση στη νέα τεχνολογία πριν καν κάνει τα πρώτα της βήματα σε αυτήν.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό