16.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Η i7 M70 xDrive είναι η ισχυρότερη ηλεκτρική BMW!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η BMW αρνείται συστηματικά τα τελευταία… πολλά χρόνια να δημιουργήσει μία “καθαρόαιμη” M έκδοση της 7 Series καθώς πιστεύει ότι μία τέτοια έκδοση δεν ταιριάζει στον χαρακτήρα του μεγάλου, πολυτελούς sedan και ενώ συνεχίζει να το πιστεύει αυτό, λανσάρει το ισχυρότερο και ταχύτερο ηλεκτρικό μοντέλο στην μέχρι τώρα ιστορία της, που τυγχάνει να παίρνει τη μορφή της i7 M70 xDrive! Ένα αμιγώς ηλεκτρικό… super-sedan πολυτελείας με ιπποδύναμη που αγγίζει τα 660 άλογα, ροπή 1.100 Nm (με λειτουργία boost) και 0-100 km/h της τάξης των 3.7 δευτερολέπτων που παρουσιάζεται στην έκθεση της Σαγκάη και θα παράγεται για τις αγορές ολόκληρου του κόσμου στο εργοστάσιο της BMW στο Dingolfing της Γερμανίας.

Στην καρδιά της i7 M70 xDrive βρίσκεται η 5η γενιά της eDrive τεχνολογίας της BMW που εξελίσσεται διαρκώς τόσο σε επίπεδο ηλεκτροκινητήρων και ηλεκτρονικών, όσο και σε αυτό των μπαταριών και της τεχνολογίας φόρτισης. Για την συγκεκριμένη εφαρμογή, η BMW κράτησε τον ηλεκτροκινητήρα των 258 ίππων στον εμπρός άξονα αλλά αντικατέστησε αυτόν του πίσω άξονα με μία ολοκαίνουρια μονάδα 489 ίππων. Με το σύστημα να παράγει πλέον συνδυαστικά 660 ίππους και 1.015 Nm ροπής στη λειτουργία “Sport” (αυξάνεται για σύντομο χρονικό διάστημα στα 1.100 Nm με το M Launch Control και τη λειτουργία M Sport Boost), η i7 M70 xDrive που ζυγίζει ούτε λίγο ούτε πολύ, σχεδόν 2.700 κιλά εκτοξεύεται στα 100 km/h σε μόλις 3.7 δευτερόλεπτα και συνεχίζει να επιταχύνει μέχρι την ηλεκτρονικά περιορισμένη τελική ταχύτητα των 250 km/h.

Η κορυφαία έκδοση της BMW i7 είναι εντυπωσιακή και στον τομέα της αποδοτικότητας χάρη σε μία σειρά μέτρων που μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας στις 20.8 έως 23.8 kWh ανά 100 χιλιόμετρα, ανάλογα και με τον εξοπλισμό βεβαίως. Αυτό σημαίνει πως με την μπαταρία των 101.7 kWh, το σβέλτο luxury sedan μπορεί να διανύσει έως 560 χιλιόμετρα ανάμεσα στις φορτίσεις ενώ όταν εξαντληθεί το φορτίο, η i7 M70 xDrive μπορεί να αναπληρώσει έως και 170 χιλιόμετρα σε 10 λεπτά με τον κατάλληλο ταχυφορτιστή 195 kW. Για τις περιπτώσεις όπου η φόρτιση σε ενδιάμεσο σταθμό δεν είναι εφικτή ή βολική, η BMW έχει εξοπλίσει τη νέα έκδοση (και όλες τις ηλεκτρικές 7 Series ταυτόχρονα) με το mode “Max Range” που περιορίζοντας την μέγιστη ταχύτητα στα 90 km/h και απενεργοποιώντας την λειτουργία κάποιων συστημάτων άνεσης (βλ. κλιματισμός, θερμαινόμενα καθίσματα κ.ά.) είναι σε θέση να αυξήσει την αυτονομία κατά 15-25%.

Οι επεμβάσεις των μηχανικών της γερμανικής μάρκας δεν σταματούν σε ένα επιπλέον mode και έναν ηλεκτροκινητήρα, ακόμα και αν αυτός είναι ο ισχυρότερος στην ιστορία της. Η ακαμψία του πλαισίου έχει αυξηθεί με ενισχύσεις στο εμπρός μέρος, η ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη αερανάρτηση, το σύστημα τετρακίνησης, το σύστημα διεύθυνσης αλλά και τα ηλεκτρονικά συστήματα ευστάθειας έχουν καλιμπραριστεί εκ νέου, ειδικά για την συγκεκριμένη εφαρμογή ενώ μεγαλύτεροι είναι και οι δίσκοι του συστήματος πέδησης για να ανταπεξέλθουν στις νέες, αυξημένες απαιτήσεις. Το πακέτο συμπληρώνουν οι αεροδυναμικά βελτιστοποιημένες ζάντες ελαφρού κράματος 21 ιντσών και κάποιες επεμβάσεις στην εμφάνιση του μεγάλου sedan ώστε αυτή να αντικατοπτρίζει τις επιδόσεις: ειδικότερα, στην i7 M70 xDrive παρατηρούμε τον ανασχεδιασμένο εμπρός προφυλακτήρα με την (προαιρετικά) φωτιζόμενη γρίλια, τους νέους καθρέφτες, τα φαρδύτερα μαρσπιέ και τον επίσης ανασχεδιασμένο πίσω προφυλακτήρα. Προαιρετικά είναι διαθέσιμο και το M Performance Package που προσθέτει επιπλέον στοιχεία και διακοσμητικά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό