23.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Η Hyundai φτιάχνει νέο εργοστάσιο στη Σαουδική Αραβία, με τη βοήθεια της χώρας

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Hyundai και το Δημόσιο Ταμείο Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας (PIF) ανακοίνωσαν από κοινού την κατασκευή μιας προηγμένης μονάδας κατασκευής αυτοκινήτων στη χώρα.
Αυτή η στρατηγική συνεργασία, που ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια του Επιχειρηματικού Φόρουμ Σαουδικής Αραβίας-Κορέας, σηματοδοτεί ότι μια ακόμα αυτοκινητοβιομηχανία θα ξεκινήσει να παράγει αυτοκίνητα στο βασίλειο της Μέσης Ανατολής, μετά τη Lucid Motors.

Το κρατικό επενδυτικό ταμείο θα έχει μερίδιο 70% στο νέο εγχείρημα, με τη Hyundai να διατηρεί το υπόλοιπο 30%. Συγκεκριμένα, η νοτιοκορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία θα αναλάβει τον ρόλο ενός στρατηγικού εταίρου τεχνολογίας, προσφέροντας τεχνική και εμπορική υποστήριξη για τη διευκόλυνση της ίδρυσης του εργοστασίου παραγωγής. Η προβλεπόμενη επένδυση για αυτό το μετασχηματιστικό έργο αναμένεται να ξεπεράσει τα 500 εκατομμύρια δολάρια.
Στο επίκεντρο αυτής της συνεργασίας βρίσκεται ο φιλόδοξος στόχος της παραγωγής 50.000 οχημάτων ετησίως, που θα περιλαμβάνουν κινητήρες εσωτερικής καύσης και αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα.
Η έναρξη της κατασκευής του εργοστασίου έχει προγραμματιστεί για το 2024, με την παραγωγή να προγραμματίζεται να ξεκινήσει το 2026. Αλλά πρώτα, η κοινοπραξία θα πρέπει να λάβει τις εγκρίσεις από τις αρμόδιες αρχές.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό