24.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Η Hyundai φρεσκάρει το Ioniq 5 και προσθέτει την N Line έκδοση

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Hyundai Motor Company ανακοίνωσε σήμερα το επερχόμενο λανσάρισμα του ανανεωμένου Ioniq 5 καθώς και την προσθήκη του νέου Ioniq 5 N Line για το πολυβραβευμένο, αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της που προσφέρει αναβαθμίσεις, καινοτόμα στοιχεία και ένα ήπιο φρεσκάρισμα στο design του. Το ανανεωμένο Ioniq 5 στοχεύει να διατηρήσει το ίδιο, παγκοσμίως αναγνωρισμένο επίπεδο ανταγωνιστικότητας βελτιώνοντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αλλά και εφαρμόζοντας νέες τεχνολογίες που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής του πελάτη.

Καταρχάς, όσον αφορά στο design το Ioniq 5 αποκτά νέους προφυλακτήρες τόσο στο εμπρός μέρος όσο και στο πίσω τονίζοντας την αθλητική, χαμηλή και πλατιά στάση του ηλεκτρικού μοντέλου της κορεατικής εταιρίας και μία… παρενέργεια αυτής της αλλαγής είναι η αύξηση κατά 20 χιλιοστά του μήκους του αμαξώματος. Έτσι, αυτό φτάνει πλέον τα 4.655 χιλιοστά ενώ όλες οι υπόλοιπες διαστάσεις (το πλάτος των 1.890 και το ύψος των 1.605 χιλιοστών) έχουν μείνει απαράλλαχτες, όπως και το μεταξόνιο των 3.000 mm. Επιμηκυμένο κατά 50 χιλιοστά είναι και η αεροτομή στο τελείωμα της οροφής προσφέροντας οφέλη τόσο σε επίπεδο αισθητικής όσο και σε αυτό της αεροδυναμικής ενώ περαιτέρω οφέλη σε αυτόν τον τομέα αποκομίζει το Ioniq 5 και με τις νέες, αεροδυναμικά βελτιστοποιημένες ζάντες ελαφρού κράματος.

Προχωρώντας στην καμπίνα, η Hyundai προσφέρει ακόμα καλύτερη πρακτικότητα και ευχρηστία χωρίς να θυσιάζει την άνεση του χώρου. Στην κεντρική κονσόλα, το άνω μέρος του “Universal Island” διαθέτει πλέον και ένα κουμπί το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον χειρισμό λειτουργιών που προτιμά συχνά ο οδηγός, όπως για παράδειγμα τα θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα, το θερμαινόμενο τιμόνι και η λειτουργία υποβοήθησης παρκαρίσματος ενώ η επιφάνεια ασύρματης φόρτισης smartphone έχει μετατοπιστεί από το κάτω μέρος, στο πάνω βελτιώνοντας δραστικά την χρηστικότητα της. Το νέο Ioniq 5 εξοπλίζεται επίσης με ένα νέο τιμόνι ενώ και η διάταξη των χειριστηρίων του συστήματος infotainment και του κλιματισμού έχει αλλάξει ώστε να είναι ακόμα πιο πρακτική.
Άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι η Hyundai έχει εφαρμόσει ένα σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης νέας γενιάς που ονομάζεται “connected car Navigation Cockpit” ή ccNC εν συντομία όπως και το ότι από το πακέτο του ανανεωμένου Ioniq 5 δεν θα μπορούσε να λείπει η δυνατότητα ασύρματων over-the-air αναβαθμίσεων που εξασφαλίζει ότι τα ηλεκτρονικά του είναι πάντοτε ενημερωμένα, ούτε μία ακόμα πιο πλούσια σουίτα συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης που περιλαμβάνει το Hands-On Detection τιμόνι, το Lane Keeping Assist 2, το Remote Smart Parking Assist 2 κ.ά.

Στο επίπεδο των μηχανικών, το νέο Ioniq 5 εξοπλίζεται με νέα αμορτισέρ που αποσβένουν τους κραδασμούς από τον δρόμο παρέχοντας ένα αναβαθμισμένο επίπεδο άνεσης ενώ ενισχυμένα είναι και πολλά στοιχεία του πλαισίου προσφέροντας όχι μόνο ένα καλύτερο σύστημα διεύθυνσης και καλύτερο έλεγχο και φιλτράρισμα των θορύβων αλλά και ακόμα πιο βελτιωμένη ασφάλεια. Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στη νέα μπαταρία που αυξάνοντας την χωρητικότητα της από τις 77.4 kWh στις 84.0, παρέχει μεγαλύτερη αυτονομία αν και η Hyundai δεν αναφέρει συγκεκριμένα νούμερα ακόμα.
Η νέα προσθήκη στην γκάμα του Hyundai Ioniq 5 είναι η “N Line” έκδοση που τοποθετείται ανάμεσα στο βασικό μοντέλο και στο κορυφαίο Ioniq 5 N και έρχεται με μοναδικούς προφυλακτήρες, νέα μαρσπιέ και ένα σετ ειδικές ζάντες ελαφρού κράματος 20 ιντσών που τονίζουν την σπορ εμφάνιση. Το ίδιο μοτίβο συνεχίζεται και στην καμπίνα με το διαφορετικό τιμόνι, την μαύρη επένδυση οροφής, τα μεταλλικά πεντάλ και τα νέα καθίσματα με το σήμα “N” και τις δύο επιλογές υλικών που δημιουργούν ένα πραγματικά δυναμικό περιβάλλον. Το λανσάρισμα του ανανεωμένου Hyundai Ioniq 5 καθώς και του Ioniq 5 N Line θα ξεκινήσει από την εγχώρια αγορά της κορεατικής μάρκας τον Μάρτιο του 2024 και σταδιακά θα προστίθενται αγορές ανά τον κόσμο κατά τη διάρκεια του έτους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό