23.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η Hyundai παρουσιάζει ελαστικό που εξάγει τις αλυσίδες χιονιού με το πάτημα ενός κουμπιού

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Hyundai παρουσίασε έναν νέο τύπο τροχού και ελαστικού που περιλαμβάνει ενσωματωμένες αλυσίδες χιονιού, οι οποίες αναπτύσσονται και αποσύρονται με το πάτημα ενός κουμπιού, βάζοντας ενδεχομένως τέλος στην περίπλοκη διαδικασία του τυλίγματος και της αφαίρεσης των παραδοσιακών αλυσίδων.

Κάθε ένα από τα ελαστικά διαθέτει έξι οδοντωτές αυλακώσεις σε όλο το μήκος του, σε ευθυγράμμιση με τις έξι ακτίνες του τροχού. Μέσα σε αυτά τα αυλάκια υπάρχουν χοντρά σύρματα που μοιάζουν με αλυσίδα χιονιού, τα οποία έχουν τραβηχτεί αρκετά πίσω στο πέλμα.

Αυτά κατασκευάζονται εν μέρει με τη χρήση συμπιεσμένων κραμάτων με δυνατότητα διατήρησης της μνήμης του σχήματος τους, τα οποία μπορούν να ενεργοποιηθούν και να επεκταθούν όταν τα διαπερνά ηλεκτρικό ρεύμα. Έτσι, όταν ο δρόμος αρχίζει να φαίνεται δύσβατος και απαιτεί αλυσίδες χιονιού, αρκεί να πατήσετε ένα κουμπί. Το κράμα επανέρχεται στο αρχικό του σχήμα, σπρώχνοντας τον βρόχο του σύρματος πάνω από το επίπεδο του πέλματος.

Ως πρόσθετο πλεονέκτημα, η Hyundai αναφέρει ότι οι αλυσίδες χιονιού αποτελούν μια πολύ ορατή (και ακουστική) υπενθύμιση για το πότε είναι καιρός να αλλάξετε ελαστικά. Σε αυτό το στάδιο, πάντως, πρόκειται απλώς για ένα concept και όχι για πραγματικό προϊόν.

«Αυτή η καινοτομία, η οποία ελπίζουμε να εισαχθεί κάποια στιγμή στα οχήματα της Hyundai και της Kia, αντικατοπτρίζει τη δέσμευσή μας να μετατρέπουμε τις προηγμένες τεχνολογίες σε πραγματικές λύσεις που ωφελούν τους πελάτες», δήλωσε ο Joon Mo Park, επικεφαλής του τμήματος Advanced Chassis Development Team της Hyundai.

Η Hyundai επισημαίνει ότι έχει κατοχυρώσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας την τεχνολογία στη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ και ότι η Hyundai/Kia σχεδιάζει να «εξετάσει το ενδεχόμενο μαζικής παραγωγής των ελαστικών μετά από περαιτέρω τεχνολογική ανάπτυξη, δοκιμές αντοχής και επιδόσεων και αναθεωρήσεις των κανονισμών».

[via]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό