27.3 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Η Hyundai δεν εγκαταλείπει τις Μ.Ε.Κ.

Ειδήσεις Ελλάδα

Παρά τις εξαγγελίες πολλών κυβερνήσεων ανά τον κόσμο αλλά και τον προγραμματισμό της πλειοψηφίας των κατασκευαστών για σταδιακή απομάκρυνση από τα ορυκτά καύσιμα και στροφή προς την ηλεκτροκίνηση, η Hyundai κρατά ανοιχτές τις επιλογές της για το μέλλον και ανακοινώνει μέσω του Albert Biermann ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τόσο εύκολα τους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Ο λόγος; Προφανώς, υπάρχουν πολλές χώρες και περιοχές παγκοσμίως που δεν είναι έτοιμες να υιοθετήσουν πλήρως την τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης.

“Συνεχίζουμε για το επόμενο επίπεδο εκπομπών ρύπων. Δεν έχουμε άλλη επιλογή.[…]Δεν θα υπάρχουν διαθέσιμες υποδομές για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα για το προσεχές μέλλον σε αρκετές περιοχές.“

Δήλωσε το υψηλόβαθμο στέλεχος της κορεατικής εταιρίας που ενώ δεν είναι καθόλου διστακτική όσον αφορά στην εξέλιξη αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων αλλά και οχημάτων που χρησιμοποιούν εναλλακτικά καύσιμα (βλ. υδρογόνο), βλέπει ότι πρέπει να συνεχίσει την εξέλιξη των Μ.Ε.Κ. ώστε να πληρούν τα επερχόμενα standards εκπομπών ρύπων είτε μιλάμε για το Euro 7, είτε για άλλους κανονισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο. Η Hyundai εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα και ο Biermann δεν αποκάλυψε αν σκοπεύει να επενδύσει σε μία νέα οικογένεια κινητήρων ή αν θα εξελίξει την υπάρχουσα γενιά, ωστόσο οι δηλώσεις του τεχνικού συμβούλου της μάρκας δείχνουν για άλλη μία φορά την πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι κατασκευαστές αυτή τη στιγμή: από τη μία υπάρχει μία τεράστια ανισορροπία στην ετοιμότητα που παρουσιάζουν περιοχές και χώρες εντός των περιοχών στον τομέα των υποδομών και από την άλλη η ανάγκη για δραστική μείωση των εκπομπών ρύπων των αυτοκινήτων. Αυτό είναι το σκοινί πάνω στο οποίο ακροβατούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες ενώ την ίδια ώρα πρέπει να κρατούν ευχαριστημένους τους επενδυτές.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό