17.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η Hyundai βάζει τέλος στις αλυσίδες για τα χιόνια (Video)

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Hyundai παρουσιάζει μια πρωτοποριακή λύση στην ταλαιπωρία των παραδοσιακών αλυσίδων χιονιού, ένα σύστημα με τμήματα αλουμινίου ενσωματωμένα στον τροχό.

Ενεργοποιούμενα από ένα ηλεκτρικό σήμα, αυτές οι μονάδες μέσα στις αυλακώσεις του τροχού μεταμορφώνονται, μιμούμενες τη λειτουργικότητα των αλυσίδων χιονιού, ενισχύοντας την πρόσφυση στους χειμωνιάτικους δρόμους.

Μέσω ηλεκτρικών σημάτων, οι μεταλλικές αυτές επιφάνειες θα μπορούν να βγαίνουν έξω από τις αυλακώσεις του ελαστικού ώστε να προσφέρουν πρόσφυση σε χιονισμένους δρόμους.

Ενώ όταν θα τελειώνει το χιονισμένο οδόστρωμα, αυτές οι αλουμινένιες επιφάνειες θα υποχωρούν και πάλι μέσα στο ελαστικό, ώστε να επανέρχεται στην κανονική του λειτουργία.

Η ιδέα μοιάζει εξαιρετική, αν και δύσκολη στην εφαρμογή της, αφήνοντας αρκετά ερωτηματικά σχετικά με την φθορά του ελαστικού και τον κραμάτων του αλουμινίου και το κόστος της αντικατάστασής τους.

Η Hyundai έχει καταθέσει διπλώματα ευρεσιτεχνίας και σχεδιάζει περαιτέρω εξελίξεις, με στόχο τη μαζική παραγωγή με τη Hyundai και την Kia.

Ωστόσο, το κόστος της τεχνολογίας παραμένει ένα πιεστικό ερώτημα. Δεδομένου του περίπλοκου συστήματος και των πιθανών εξόδων αντικατάστασης τροχών, το συνολικό κόστος μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο, παρά την ευκολία του σε σύγκριση με τις παραδοσιακές αλυσίδες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό