20.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Η Hyundai ανανεώνει το Tucson

Ειδήσεις Ελλάδα

Έχουν περάσει μόλις τρία χρόνια από το λανσάρισμα της 4ης γενιάς του Hyundai Tucson στην αγορά και παρότι μεγάλο μέρος του κόσμου θα έλεγε ότι το μεσαίο SUV της κορεατικής εταιρίας δεν χρειάζεται ουσιαστική ανανέωση, η Hyundai προχώρησε σε έναν “μερικό ανασχεδιασμό” και παρουσιάζει σήμερα την ανανεωμένη εκδοχή που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2024. Για την κορεατική εταιρία ο τίτλος του compact SUV με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη το 2022 είναι μονάχα μία επιβεβαίωση της αποδοχής του αγοραστικού κοινού και όχι λόγος για να επαναπαυθεί, οπότε συνεχίζει την αναβάθμιση του προϊόντος της με στόχο να παραμείνει στην κορυφή.

Το νέο Tucson κληρονομεί την ουσία της τρέχουσας, “Parametric Dynamics” όπως την ονομάζει, σχεδιαστικής γλώσσας του τρέχοντος μοντέλου εξελίσσοντας την με μία πιο εκλεπτυσμένη και ταυτόχρονα, πιο δυναμική αισθητική. Στο εμπρός μέρος για παράδειγμα συνεχίζει να κυριαρχεί το design που έκανε το Tucson να ξεχωρίζει εξαρχής αλλά τα χαρακτηριστικά “Parametric Jewel” LED φώτα ημέρας έχουν ανασχεδιαστεί για ένα ακόμα πιο μοντέρνο look ενώ στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα προστέθηκε ένα faux προστατευτικό στο χρώμα του αλουμινίου που προσδίδει επιπλέον δυναμισμό και τονίζοντας το πλάτος του αμαξώματος. Ανάλογες είναι οι αλλαγές και στο πίσω μέρος, παρότι δεν έχουμε ξεκάθαρη εικόνα σε αυτό το σημείο, ενώ σύμφωνα με την Hyundai περιμένουμε το facelift του Tucson να περιλαμβάνει κάποια επιπλέον χρώματα καθώς και νέα σχέδια για τις ζάντες ελαφρού κράματος.

Μεγαλύτερες είναι οι αλλαγές στην καμπίνα όμως, με την Hyundai να αντλεί στοιχεία από την σειρά ηλεκτρικών μοντέλων “Ioniq” και να τα ενσωματώνει στο design του Tucson. Όπως φαίνεται και από την φωτογραφία, νέο είναι το τριάκτινο τιμόνι αλλά και το κυρτό πάνελ που περικλείει τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 12.3 ιντσών και μία οθόνη αφής 12.3 ιντσών για τη λειτουργία του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης. Η δραστική αυτή αλλαγή έφερε τους ανασχεδιασμένους αεραγωγούς ακριβώς κάτω από το κυρτό πάνελ και νέα χειριστήρια και διακόπτες κάτω από τους αεραγωγούς με την κορεατική εταιρία να χρησιμοποιεί τόσο αφής όσο και φυσικούς, βελτιώνοντας την εργονομία και την πρακτικότητα της κεντρικής κονσόλας – της κεντρικής κονσόλας που προσφέρει επιπλέον χώρους σε σύγκριση με το απερχόμενο μοντέλο. Δυστυχώς, η Hyundai δεν αποκάλυψε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μηχανικά του νέου Tucson αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν περιμένουμε σημαντικές αλλαγές στον συγκεκριμένο τομέα. Σε κάθε περίπτωση, περισσότερες λεπτομέρειες θα έχουμε στο προσεχές μέλλον.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό