17.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Η Huawei παρουσίασε στο Ντουμπάι τα καινοτόμα ακουστικά FreeClip, αλλά και νέα laptops και tablets

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Huawei εταιρεία ανανεώνει τα «έξυπνα» ακουστικά με τα Huawei FreeClip και τις κατηγορίες laptops/tablets.

Η Huawei ανανεώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα τα προϊόντα της στις βασικές κατηγορίες και αν και στην αγορά των smartphones αντιμετωπίζει ακόμη αρκετά προβλήματα με όλες τις απαγορεύσεις από την Αμερική, φαίνεται πως δεν το βάζει κάτω. Πέραν των κινητών όμως, η κινεζική εταιρεία έχει δείξει την ίδια ζέση για καινοτομία σε όλες τις κατηγορίες που την αφορούν και τρεις από αυτές είναι τα ακουστικά, τα laptops και τα tablets.

Στο πλαίσιο μιας εκδήλωσης στο Ντουμπάι, το Gazzetta παρακολούθησε όλες τις ανακοινώσεις που είχαν ξεχωριστό ενδιαφέρον. Η πρώτη από αυτές αφορούσε το Huawei MatePad Pro 13.2’’, το οποίο κυκλοφορεί πλέον και σε παγκόσμιο επίπεδο, φεύγοντας από τα στενά όρια της Κίνας. Χαρακτηρίζεται από την εύκαμπτη οθόνη OLED και το μικρό του πάχος και βάρος.

Μάλιστα, στην παρουσίαση είδαμε πως είναι το πιο λεπτό tablet της αγοράς, βάζοντας τα γυαλιά σε δημοφιλή ανταγωνιστικά προϊόντα. Η αναλογία οθόνης προς επιφάνεια είναι στο εντυπωσιακό 94%, κάτι που σημαίνει πως ο χρήστης απολαμβάνει όσο περισσότερο περιεχόμενο γίνεται σε ένα από τα πιο λεπτά tablets που έχουν κατασκευαστεί μέχρι σήμερα.

Συνεργάζεται με την γραφίδα Huawei M-Pencil 3ης γενιάς που παρουσιάστηκε επίσης στην εκδήλωση και υποστηρίζει την τεχνολογία NearLink, αλλά και πάνω από 10 χιλιάδες επίπεδα ανίχνευσης πίεσης, αλλά και το Huawei Smart Magnetic Keyboard που προσφέρουν στους δημιουργούς όλες τις ευκολίες που απαιτούνται για να εκμεταλλευτούν όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.

To πιο εντυπωσιακό από τα νέα προϊόντα ήταν τα νέα ακουστικά Huawei FreeClip που έχουν ένα εντελώς διαφορετικό concept από όσα είχαμε δει μέχρι σήμερα. Η κινεζική εταιρεία πειραματίζεται και πάλι και οδηγεί τις εξελίξεις με ένα σετ ακουστικών που θυμίζει περισσότερο σκουλαρίκι και κόσμημα, παρά «έξυπνη» συσκευή. Με τα Huawei FreeClip η Huawei ανοίγει την κατηγορία “open ear” που ουσιαστικά μαρτυρά τον τρόπο που αγκαλιάζει το ανθρώπινο αυτό το αξεσουάρ, έχοντας ένα σχήμα C.

Τα νέα αυτά ακουστικά έχουν κατασκευαστεί με δεδομένα από πάνω από 10.000 ανθρώπους, προσαρμόζοντας έτσι την εργονομία και την ανθεκτικότητα. Ο τρόπος εφαρμογής τους δεν θυμίζει σε τίποτα όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα και γενικότερα δείχνει πως έχουμε ένα προϊόν που δεν βαραίνει καθόλου και μένει μόνιμα στο αυτί του χρήστη. Όσο προλάβαμε, δε, να το δοκιμάσουμε μετά την παρουσίαση, αντιληφθήκαμε πως ο χρήστης τους δεν αντιλαμβάνεται καν μετά από λίγο ότι φοράει ακουστικά στο αυτί, κάνοντας έτσι την ολοήμερη χρήση τους… παιχνιδάκι.

Με τη βοήθεια της βάσης-φόρτισης, τα Huawei FreeClip προσφέρουν έως και 36 ώρες ακρόασης, ενώ το ακόμη πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό τους είναι πως δεν έχουν παραδοσιακό διαχωρισμό «δεξιού» «αριστερού» ακουστικού. Στη θήκη θα βρείτε δύο ίδιες συσκευές που αναγνωρίζουν στην εφαρμογή αν ο χρήστης τα τοποθετεί στο δεξί ή το αριστερό αυτί του.

Προσφέρουν κλήσεις με την τεχνολογία AI Crystal-Clear (όπου η τεχνητή νοημοσύνη αναλαμβάνει να βελτιώσει το αποτέλεσμα ενός τηλεφωνήματος), αλλά και συνδέονται ταυτόχρονα με δύο συσκευές, μεταφέροντας χωρίς διακοπές τον ήχο από τη μία στην άλλη. Για όσους γυμνάζονται, μάλιστα, η Huawei δήλωσε πως έχει κάνει τις σχετικές δοκιμές και ο μοντέρνος και ξεχωριστός σχεδιασμός τους τα κρατάει μόνιμα στο αυτί του χρήστη.

Στην εκδήλωση γνωρίσαμε και ένα διαφορετικό μοντέλο της σειράς MatePad, το Huawei MatePad Air PaperMatte Edition που απευθύνεται σε πιο νεανικό κοινό και έρχεται σε πιο προσιτή τιμή. Ξεχωρίζει για την εντυπωσιακή του οθόνη PaperMatte που έχει ανάλυση 2800×1840 pixels και υποστηρίζει μέγιστο ρυθμό ανανέωσης στα 144Hz. Η γραφή που προσφέρει στο χρήστη, δε, θυμίζει γραφή στυλό σε χαρτί.

Τέλος, το… «βαρύ πυροβολικό» της εκδήλωσης ήταν το Huawei MateBook D16 που έρχεται με οθόνη FullView 16 ιντσών Eye Comfort και βάρος ίδιο με έναν απλό mainstream φορητό υπολογιστή στις 15.6 ίντσες. Στο εσωτερικό του υπάρχει επεξεργαστής 13ης γενιάς Intel Core H-Series που μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα σε επίπεδο επιδόσεων για μια τέτοια κατηγορία προϊόντων και απευθύνεται σε χρήστες που θέλουν να κάνουν τα πάντα εν κινήσει. Η οθόνη του έχει αναλογία πλευρών 16:10 με 90% αναλογία οθόνης προς επιφάνεια, ενώ προσφέρει και ένα πλήρες πληκτρολόγιο με την κλασική διάταξη αριθμών στο δεξί τμήμα.

Ο μηχανισμός δίπλωσής του ανοίγει έως και τις 180 μοίρες, ενώ φέρει και μια 70Wh μπαταρία υψηλής χωρητικότητας.

Η Huawei δείχνει να καινοτομεί για άλλη μια φορά με τα Huawei FreeClip που αναμένονται στις αρχές του 2024 στη χώρα μας, ενώ φρεσκάρει σημαντικά και όλες τις άλλες βασικές προϊοντικές κατηγορίες της στην αγορά της τεχνολογίας. Το μέλλον είναι μπροστά μας!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό