18.9 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Η Honda μπορεί να ετοιμάζει κάτι σπέσιαλ για τα γενέθλια της!

Ειδήσεις Ελλάδα

Τα τελευταία χρόνια ανά τακτά χρονικά διαστήματα η φήμη για την αναβίωση του εμβληματικού Honda S2000 επανέρχεται στο προσκήνιο. Είναι κάποιο στέλεχος που δηλώνει ότι η εταιρία θέλει να προσθέσει στην γκάμα της, είναι κάποιο μέσο που ξεθάβει την φήμη από το πουθενά, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Αυτό που έχει, είναι ότι κόσμος λάτρεψε το δύστροπο αλλά γεμάτο χαρακτήρα roadster και θα ήθελε πολύ από την Honda να δοκιμάσει κάτι αντίστοιχο ξανά. Φέτος, η Honda γιορτάζει τα 75 χρόνια από την ίδρυση της και η φήμη έρχεται ξανά στο φως καθώς το S2000 ήταν ένα είδος… δώρου από την ιαπωνική εταιρία προς το αγοραστικό κοινό για τα 50στά γενέθλια της! Η είδηση γράφεται πρακτικά μόνη της για τον απλούστατο λόγο ότι ήταν ο αντιπρόεδρος της Honda Ευρώπης, Tom Gardner, που έκανε αυτή την αινιγματική αναφορά:

“Παρακολουθήστε αυτόν τον τόπο. Το 2023 είναι τα 75 χρόνια μας – είχαμε το S2000 στα 50. Ποιος ξέρει…“

Η εταιρία προς το παρόν εστιάζει στον εμπλουτισμό της οικογένειας εξηλεκτρισμένων SUVs με τα ZR-V, CR-V και e:Ny1 που πραγματοποίησαν το ντεμπούτο τους για την ευρωπαϊκή αγορά τις τελευταίες ημέρες αλλά ο τομέας των λάτρεων της οδήγησης παραμένει ακόμα ένας πολύ σημαντικός τομέας, παρά το γεγονός ότι δεν έχει τους όγκους πωλήσεων που θα ευχαριστούσαν τους λογιστές. Όπως δήλωσε ο Gardner η Honda αγαπά τα sports cars, αγαπά τις επιδόσεις και είναι ενθουσιασμένη με την αποδοχή που είχε το τελευταίο Civic Type R. Η ζήτηση είναι πολύ υψηλή κι αυτό ίσως να αποτελεί επιχείρημα και για κάτι πιο… ειδικό. Πιο επετειακό και πιο γρήγορο!

Φυσικά, το υψηλόβαθμο στέλεχος της Honda δεν επεκτάθηκε σε περισσότερες λεπτομέρειες, οπότε δεν γνωρίζουμε τι θα μπορούσε να κρύβεται κάτω από την επιφάνεια ενός μοντέρνου sports car με το χαρακτηριστικό κόκκινο “H” στο καπό. Δυστυχώς, η Honda έχει απομακρυνθεί από τους ωμούς, ατμοσφαιρικούς βενζινοκινητήρες που στροφάρουν στο… άπειρο αλλά όλο και κάτι συναισθηματικό μπορεί να επιτευχθεί με την τεχνολογία του εξηλεκτρισμού. Η πρώτη δοκιμή (βλ. NSX) δεν στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι απαραίτητα. Έχουμε ακόμα αρκετό καιρό πριν αποχαιρετήσουμε το 2023, οπότε ελπίζουμε αν όχι σε ένα έτοιμο μοντέλο παραγωγής, τουλάχιστον σε ένα πρωτότυπο για να μας ανοίξει την όρεξη… λες και έχουμε ανάγκη!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό