18.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Η Honda κατασκεύασε το 30.000.000στό αυτοκίνητο της στις ΗΠΑ

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Honda ξεκίνησε την παραγωγή του Accord στο πρώτο εργοστάσιο της στο Marysville του Οχάιο την 1η Νοεμβρίου 1982, και έγινε η πρώτη ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία που παρήγαγε αυτοκίνητα της στις Η.Π.Α.
Σήμερα, 40 χρόνια αργότερα, η Honda έκανε γνωστό ότι ξεπέρασε το ορόσημο παραγωγής 30 εκατομμυρίων οχημάτων στα εργοστάσια της στην Αλαμπάμα, τη Τζόρτζια, την Ιντιάνα και το Οχάιο.

Μέσα σε αυτά τα χρόνια, η Honda έχει επενδύσει 16 δισεκατομμύρια δολάρια στις εγκαταστάσεις παραγωγής της στις ΗΠΑ, από τα οποία -το 2022- βγήκαν πάνω από τα 2/3 όλων των οχημάτων της Honda και της Acura που πωλήθηκαν στην Αμερική.
Πιο συγκεκριμένα, επί του παρόντος παράγονται στα πέντε εργοστάσια αυτοκινήτων της εταιρείας -στην Αλαμπάμα, την Ιντιάνα και το Οχάιο- δώδεκα μοντέλα και pickup των Honda και Acura, συμπεριλαμβανομένων των υβριδικών εκδόσεων των Honda Accord και CR-V.

Οι κινητήρες, τα κιβώτια ταχυτήτων και τα υβριδικά συστήματα που τροφοδοτούν αυτά τα οχήματα παράγονται στο Οχάιο, την Αλαμπάμα και τη Τζόρτζια. Η Honda απασχολεί σχεδόν 17.000 εργαζόμενους στις οκτώ εγκαταστάσεις παραγωγής που συμβάλλουν σε ετήσια παραγωγική ικανότητα 1,3 εκατομμυρίων οχημάτων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό