18.3 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Η Honda δεν αποκλείει τον εξηλεκτρισμό του Type R!

Ειδήσεις Ελλάδα

Όταν η Honda ανακοίνωσε το φιλόδοξο πλάνο εξηλεκτρισμού της γκάμας της, είχε προσθέσει μία εξαίρεση όσον αφορά σε “ειδικά” μοντέλα όπως για παράδειγμα το Civic Type R. Με τη νέα γενιά του καυτού hatchback να έχει παρουσιαστεί, η εξαίρεση πιθανώς να μην μεταφερθεί στην επόμενη όμως, αφού ο τεχνικός σύμβουλος της Honda Motor Europe, Ko Yamamoto, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εξηλεκτρισμού του επόμενου Type R δηλώνοντας με νόημα πως “όλα είναι πιθανά”. Το βασικό είναι να μην αλλοιωθεί ο χαρακτήρας του μοντέλου.

“Υπάρχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που είναι σημαντικά για ένα Type R: η άμεση απόκριση, η ενότητα οδηγού και μηχανής. Πώς θα επιτευχθούν; Αυτό είναι μία διαφορετική ιστορία και είμαι βέβαιος ότι μπορούν να επιτευχθούν με κάποιου είδους εξηλεκτρισμό.Ο εξηλεκτρισμός άλλωστε είναι απλά ένα ακόμα τεχνικό μέσο όπως το VTEC ή το turbo ή η ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων.“

Τάδε έφη Yamamoto-san. Με πιο απλά λόγια, ο τρόπος με τον οποίο θα επιτευχθεί ο στόχος δεν έχει ιδιαίτερη σημασία αρκεί το τελικό αποτέλεσμα να είναι πιστό στο DNA του μοντέλου. Σύμφωνα με τον Yamamoto-san δε, η πλατφόρμα δεν έχει πρόβλημα να υποστηρίξει έως και κάποιο επίπεδο plug-in υβριδικού κινητήριου συνόλου – το μόνο που αποκλείεται σε αυτό το σημείο είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό Civic Type R, τουλάχιστον με την υπάρχουσα αρχιτεκτονική στο δεδομένο σημείο της τεχνολογίας. Αμφίβολο είναι και το ενδεχόμενο ενός τετρακίνητου (εξηλεκτρισμένου ή μη) Civic Type R αφού ο Yamamoto-san δηλώνει πως όχι μόνο είναι βαρύτερη ως λύση, αλλά δεν είναι και ταχύτερη απαραίτητα. Ούτως ή άλλως όμως, μιλάμε για κάποια χρόνια αργότερα. Ακόμα δεν έχουμε δει την 6η γενιά του Civic Type R και ήδη μιλάμε για την επόμενη αλλά αυτή είναι η σημασία του μοντέλου στην ποπ κουλτούρα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό