15.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η Hennessey αναβαθμίζει το Ford Ranger Raptor

Ειδήσεις Ελλάδα

Μπορεί το εξαιρετικό να γίνει ακόμα καλύτερο; Αν με την έννοια “καλύτερο” εννοείς ισχυρότερο, τότε η απάντηση της Hennessey Performance Engineering είναι αναμφίβολα ναι! Κάπως έτσι γεννήθηκε άλλωστε το Hennessey VelociRaptor 500 που βασίζεται στην τελευταία γενιά του Ford Ranger Raptor και όπως υποδηλώνει το όνομα του, έχει να προσφέρει… περισσότερα τουλάχιστον όσον αφορά στην ιπποδύναμη. Στην ευρωπαϊκή αγορά, το Ranger Raptor είναι διαθέσιμο είτε με τον δίλιτρο bi-turbo πετρελαιοκινητήρα των 210 ίππων και 500 Nm ροπής που διέθετε αποκλειστικά η προηγούμενη γενιά, είτε με έναν 3-λιτρο, twin-turbo EcoBoost V6 ο οποίος είναι ικανός για 292 ίππους και 491 Nm ροπής. Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού ο μοναδικός κινητήρας για το Ranger Raptor είναι ο EcoBoost V6 αλλά για στην αμερικανική εκδοχή του, αυτός παράγει 405 ίππους και 583 Nm ροπής. Όλα αυτά, μέχρι να τον πιάσει στα χέρια της η Hennessey.

Χάρη σε μία νέα εισαγωγή αέρα, το νέο και μεγαλύτερο intercooler και το νέο λογισμικό διαχείρισης του κινητήρα, ο υπερτροφοδοτούμενος V6 έφτασε στο σημείο να παράγει 500 άλογα και 745 Nm ροπής που αναπαριστούν σημαντικά κέρδη σε σύγκριση με το εργοστασιακό Ranger Raptor! Ο ισχυρότερος, πλέον, βενζινοκινητήρας εξακολουθεί να συνεργάζεται με το standard αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων και το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης με το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο transfer case δύο σχέσεων και τα μπλοκέ διαφορικά εμπρός και πίσω. Η Hennessey αντικαθιστά τους προφυλακτήρες της Ford με νέους, προσθέτει προστατευτικά, επιπλέον LED φώτα και ζάντες ελαφρού κράματος 18 ιντσών που “ντύνονται” με off-road ελαστικά 35 ιντσών στην θέση των 17άρων ζαντών με τα ελαστικά 33 ιντσών με τα οποία βγαίνει το Ranger Raptor από το εργοστάσιο.

Στο εσωτερικό οι επεμβάσεις είναι ακόμα λιγότερες και περιορίζονται στα πιο ανθεκτικά πατάκια, το ράψιμο του λογότυπο του βελτιωτικού οίκου στα προσκέφαλα των καθισμάτων και μία αριθμημένη πλακέτα. Καμία επέμβαση δεν έχει στα ηλεκτρονικά συστήματα του οχήματος ή την ανάρτηση και γιατί να γινόταν άλλωστε, αφού το Ford Ranger Raptor είναι ούτως ή άλλως ένα φοβερά ικανό αυτοκίνητο που μπορεί να ανταπεξέλθει ακόμα και στις μεγαλύτερες δυσκολίες. Για την ιστορία, το πακέτο της Hennessey κοστίζει στις Η.Π.Α. από $24.950 στα οποία περιλαμβάνεται εγγύηση 3 ετών ή 58.000 χιλιομέτρων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό