18.3 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Η GTO Engineering ετοιμάζει το Squalo

Ειδήσεις Ελλάδα

Τον περασμένο Νοέμβριο, η GTO Engineering έδωσε στη δημοσιότητα δύο σκίτσα από ένα νέο αυτοκίνητο που είχε στα σκαριά και σήμερα η βρετανική εταιρία επιβεβαίωσε ότι αυτό -πλέον- βρίσκεται στη φάση της ανάπτυξης, καθώς έλαβε πολύ θετικά σχόλια, ενώ παράλληλα έκανε γνωστό και το όνομα του.

Έτσι, παρότι το project έχει κωδική ονομασία Moderna (σ.σ. εμβόλιο κορωνοϊού, εσύ;), το μοντέλο της βρετανικής εταιρίας θα ονομαστεί Squalo, που στα ιταλικά σημαίνει καρχαρίας. Η GTO Engineering επέλεξε αυτό το όνομα λόγω της εμφάνισης του καρχαρία, του ενστίκτου και της ταχύτητάς του, χαρακτηριστικά που -σύμφωνα με την ίδια- θα έχει και το μοντέλο της.
Το Squalo ζυγίζει λιγότερο από 1.000 κιλά και βασίζεται σε ένα σωληνωτό ατσάλινο πλαίσιο, με υποπλαίσια κατασκευασμένα από αλουμίνιο, με το σώμα να είναι κατασκευασμένο από carbon. Μηχανικά, το μοντέλο θα φέρει έναν 4,0-λιτρο ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα, χωρίς να γίνονται γνωστά περαιτέρω στοιχεία του.

Οι πόρτες και το καπό είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο, με τον σχεδιασμό να αντλεί έμπνευση από τα σπορ και αγωνιστικά μοντέλα της δεκαετίας του 1960. Φέρει LED φωτιστικά σώματα, double-bubble οροφή και τετραπλές απολήξεις εξατμίσεων. Κάθε αυτοκίνητο θα κατασκευάζεται στο χέρι στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό