14.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Η Google λανσάρει επίσημα τα passkeys για να καταργήσει τα passwords

Ειδήσεις Ελλάδα

Από τον περασμένο Οκτώβριο είχαν ξεκινήσει οι δοκιμές για την χρήση των passkeys στις υπηρεσίες της Google, σε μια προσπάθεια της εταιρείας και των συνεργατών της (FIDO Alliance, Apple, Microsoft κλπ.) να απεμπλακεί οριστικά από τα passwords. Τώρα έφτασε ο καιρός να ανοίξει η συγκεκριμένη δυνατότητα για όλους τους χρήστες και ουσιαστικά να ξημερώσει μια νέα εποχή χωρίς passwords!

Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε τι είναι τα passkeys, να υπενθυμίσουμε πως πρόκειται πρακτικά για αντικατάσταση των παραδοσιακών passwords με άλλες μεθόδους πιστοποίησης των λογαριασμών μας, όπως το δακτυλικό αποτύπωμα, τα PINs και η αναγνώριση προσώπου. Αυτό σημαίνει πως στο εξής θα μπορούμε να πραγματοποιούμε login σε υπηρεσίες της Google χρησιμοποιώντας μία από τις προαναφερθείσες μεθόδους, αλλά προφανώς θα πρέπει να έχουμε επιλέξει ένα όσο γίνεται πιο πολύπλοκο PIN σε περίπτωση που χάσουμε ή μας κλέψουν το smartphone (μακριά από 1234, 0000 κλπ.).

Όσοι θέλετε να ενεργοποιήσετε τα passkeys για τον Google λογαριασμό σας μπορείτε να πατήσετε εδώ και να ακολουθήσετε τις απλές οδηγίες της εταιρείας. Να αναφέρουμε ότι ήδη αρκετές άλλες υπηρεσίες υποστηρίζουν τα passkeys, όπως για παράδειγμα οι PayPal, Shopify, DocuSign και Kayak, ενώ αναμένεται πως θα ακολουθήσουν πολλές ακόμα στο κοντινό μέλλον.

[Google]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό