19.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η Google ενημερώνει το κείμενο περιγραφής του incognito mode στον Chrome browser

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Google κυκλοφόρησε μια ενημερωμένη έκδοση του Chrome που αλλάζει διακριτικά το κείμενο που περιγράφει τον τρόπο λειτουργίας της λειτουργίας incognito του προγράμματος περιήγησης. Η αλλαγή έρχεται μετά τη συμφωνία της Google να διευθετήσει μια αγωγή σχετικά με την παράνομη παρακολούθηση των χρηστών στο incognito mode.

Το MSPowerUser εντόπισε για πρώτη φορά το ενημερωμένο κείμενο, το οποίο εμφανίστηκε σε μια προ-έκδοση Canary build της έκδοσης 122.0.6251.0 του Chrome. Δείτε το ενημερωμένο κείμενο παρακάτω (έχουμε επισημάνει με έντονη γραμματοσειρά ό,τι νέο υπάρχει):

Οι άλλοι που χρησιμοποιούν αυτή τη συσκευή δεν θα βλέπουν τη δραστηριότητά σας, ώστε να μπορείτε να περιηγείστε πιο ιδιωτικά. Αυτό δεν θα αλλάξει τον τρόπο συλλογής δεδομένων από τους ιστότοπους που επισκέπτεστε και τις υπηρεσίες που χρησιμοποιούν, συμπεριλαμβανομένης της Google. Οι λήψεις, τα bookmarks και τα στοιχεία της λίστας ανάγνωσης θα αποθηκεύονται. Μάθετε περισσότερα.

Για σύγκριση, δείτε παρακάτω το κείμενο που εμφανίζει η τρέχουσα σταθερή έκδοση του Chrome:

Τώρα μπορείτε να περιηγείστε ιδιωτικά και οι άλλοι χρήστες αυτής της συσκευής δεν θα βλέπουν τη δραστηριότητά σας. Ωστόσο, οι λήψεις, τα bookmarks και τα στοιχεία της λίστας ανάγνωσης θα αποθηκεύονται. Μάθετε περισσότερα.

Η Google δεν φαίνεται να έχει αλλάξει τα κύρια σημεία που εμφανίζονται κάτω από το κείμενο στο incognito mode. Αυτά τα σημεία εξακολουθούν να αναφέρουν ότι το Chrome δεν θα αποθηκεύει το ιστορικό περιήγησης, τα cookies και την ημερομηνία της ιστοσελίδας ή τις πληροφορίες που εισάγονται σε φόρμες. Επιπλέον, τα σημεία επισημαίνουν ότι οι ιστοσελίδες που επισκέπτονται οι χρήστες, οι εργοδότες ή τα σχολεία και οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου (ISP) ενδέχεται να εξακολουθούν να βλέπουν τη διαδικτυακή δραστηριότητα των χρηστών.

Όπως επισημαίνει το The Verge, η αλλαγή της Google στο κείμενο incognito είναι αξιοσημείωτη, δεδομένου ότι η εταιρεία προσπάθησε να χρησιμοποιήσει το κείμενο ως απόδειξη ότι ενημέρωσε τους χρήστες ότι η παρακολούθηση μπορεί ακόμα να συμβαίνει στη λειτουργία incognito. Ωστόσο, αυτό το επιχείρημα δεν έπεισε τη δικαστή Yvonne Gonzalez Rogers, η οποία απέρριψε το αίτημα της Google τον Αύγουστο του 2023.

[via]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό