22.2 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Η Google αφαίρεσε 170 εκατ. ψεύτικα reviews από τα Search και Maps το 2023

Ειδήσεις Ελλάδα

Η μηχανή αναζήτησης της Google παραμένει ο σημαντικότερος τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι βρίσκουν προϊόντα και υπηρεσίες στο διαδίκτυο. Η Google παρέχει επίσης τρόπους στους χρήστες να αξιολογούν αυτά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες και μάλιστα αναφέρει ότι καθημερινά προστίθενται πάνω από 20 εκατομμύρια κριτικές της κοινότητας στο Search και το Μαπσ.

Ωστόσο, όπως πολλοί από εσάς μπορεί να γνωρίζετε, υπάρχουν επίσης πολλά διαδικτυακά σχήματα που αποσκοπούν στο να βγάλουν χρήματα δημοσιεύοντας ψεύτικες κριτικές στο διαδίκτυο. Σήμερα, η Google ανακοίνωσε ότι έχει προβεί σε αλλαγές και βελτιώσεις στους αλγόριθμους και την τεχνολογία των αξιολογήσεων για τον εντοπισμό και την απαλλαγή από τα ψεύτικα reviews.

Σε μια ανάρτηση στο blog της, ανέφερε ότι το 2023, αφαίρεσε ή μπλόκαρε πάνω από 170 εκατομμύρια κριτικές που παραβίαζαν τις πολιτικές της. Ο αριθμός αυτός ήταν πάνω από 45% μεγαλύτερος από τις ψεύτικες κριτικές από τις οποίες ξεφορτώθηκε το 2022. Η Google ξεφορτώθηκε επίσης πέρυσι πάνω από 12 εκατομμύρια ψεύτικα προφίλ επιχειρήσεων.

Ένας από τους νέους αλγορίθμους που έθεσε σε εφαρμογή η Google για την ανεύρεση ψεύτικων κριτικών προσπαθεί να βρει αν η ίδια κριτική εμφανίζεται σε πολλές επιχειρήσεις ή αν μια επιχείρηση λαμβάνει ένα τεράστιο κύμα κριτικών 5 αστέρων. Αυτός ο αλγόριθμος χρησιμοποιήθηκε για να καταστραφεί ένα δίκτυο επιτήδειων. Η τεχνολογία της Google, σε συνδυασμό με τη συνεργασία με άτομα με τα οποία είχε έρθει σε επαφή αυτό το δίκτυο, είχε ως αποτέλεσμα την αφαίρεση πέντε εκατομμυρίων ψεύτικων κριτικών μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες.

Εκτός από τις ψεύτικες κριτικές και τις καταχωρίσεις επιχειρήσεων, η Google δήλωσε ότι αφαίρεσε 14 εκατομμύρια s που παραβίαζαν τις πολιτικές της το 2023. Ο αριθμός αυτός ήταν διπλάσιος από τον αριθμό των s που αφαιρέθηκαν το 2022. Επίσης, η Google μπλόκαρε πάνω από 2 εκατομμύρια προσπάθειες από απατεώνες το 2023 που προσπαθούσαν να διεκδικήσουν νόμιμα προφίλ επιχειρήσεων, αριθμός που ήταν και πάλι διπλάσιος από τον αριθμό που βρήκε το 2022.

[Google]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό