20.2 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Η Google αποκαλύπτει το Axion – Είναι η πρώτη της CPU βασισμένη σε Arm για κέντρα δεδομένων

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Google ανακοίνωσε την πρώτη της CPU βασισμένη σε Arm για κέντρα δεδομένων, πιθανότατα ανταποκρινόμενη στα τσιπ Arm της Amazon που τροφοδοτούν τα κέντρα δεδομένων της.

Το chip της Google ονομάζεται Axion και σχεδιάστηκε χρησιμοποιώντας τον επεξεργαστή Neoverse V2 CPU της Arm. Το Axion έχει απόδοση 30% καλύτερη από τους ταχύτερους γενικής χρήσης διακομιστές βασισμένους σε Arm που είναι διαθέσιμες για cloud computing σήμερα, και επίσης διαθέτει 50% καλύτερη απόδοση και έως 60% καλύτερη ενεργειακή αποδοτικότητα σε σύγκριση με “συγκρίσιμους, αυτής της γενιάς x86-based διακομιστές”, σύμφωνα με τη Google.

Σύντομα, οι υπηρεσίες Google όπως το BigTable, το Spanner, το BigQuery, το Blobstore, το Pub/Sub, το Google Earth Engine και η πλατφόρμα YouTube Ads θα χρησιμοποιούν όλες το Axion. Το Axion προσφέρει “τεράστια άλματα στην απόδοση για φόρτους εργασίας γενικής χρήσης, όπως διακομιστές ιστού και εφαρμογών, μικροϋπηρεσίες με κοντέινερ, βάσεις δεδομένων ανοιχτού κώδικα, κρυφές μνήμες στη μνήμη, μηχανές ανάλυσης δεδομένων, επεξεργασία πολυμέσων, βασισμένες σε CPU Εκπαίδευση και εξαγωγή συμπερασμάτων AI”, αναφέρει η εταιρεία.

Η βάση του Axion είναι το Titanium, το οποίο η Google χρεώνει ως ένα σύστημα προσαρμοσμένων μικροελεγκτών πυριτίου και κλιμακωτών εκφορτώσεων, που φροντίζουν τις λειτουργίες της πλατφόρμας όπως η δικτύωση και η ασφάλεια, έτσι ώστε οι ίδιοι οι επεξεργαστές Axion να έχουν μεγαλύτερη χωρητικότητα και βελτιωμένη απόδοση ως αποτέλεσμα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Arm Rene Haas δήλωσε:

Η ανακοίνωση της Google για τη νέα CPU Axion σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στην παροχή προσαρμοσμένου πυριτίου που είναι βελτιστοποιημένο για την υποδομή της Google και βασίζεται στην πλατφόρμα Arm Neoverse V2 υψηλής απόδοσης. Δεκαετίες επενδύσεων στο οικοσύστημα, σε συνδυασμό με τη συνεχή καινοτομία της Google και τις συνεισφορές λογισμικού ανοιχτού κώδικα εξασφαλίζουν την καλύτερη εμπειρία για τους φόρτους εργασίας που έχουν μεγαλύτερη σημασία για τους πελάτες που τρέχουν το Arm παντού.

Οι πελάτες του Google Cloud θα μπορούν να χρησιμοποιούν το Axion σε υπηρεσίες όπως το Google Compute Engine, το Google Kubernetes Engine, το Dataproc, το Dataflow και το Cloud Batch, ενώ λογισμικό και λύσεις συμβατές με Arm είναι πλέον διαθέσιμα στο Google Cloud Marketplace. Η διαθεσιμότητα του Axion προγραμματίζεται για «αργότερα φέτος», χωρίς να έχει αποκαλυφθεί κάτι πιο συγκεκριμένο προς το παρόν.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό