19.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η Google αναπτύσσει τεχνολογία για ANC ακουστικά με ανίχνευση καρδιακών παλμών

Ειδήσεις Ελλάδα

Η παρακολούθηση της υγείας μέσω της τεχνολογίας αποτελεί σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας για πολλούς ανθρώπους σήμερα. Τα smartwatches μπορούν πλέον να μετρούν τον καρδιακό ρυθμό αλλά, πώς θα σας φαινόταν να φορούσατε απλώς τα ακουστικά σας για να παίρνετε τις πληροφορίες;

Σύμφωνα με το Android Headlines, η Google εξετάζει τρόπους να μετατρέψει ακουστικά με ενεργό ακύρωση θορύβου (ANC) σε ανιχνευτές καρδιακών παλμών μέσω μιας ενημέρωσης λογισμικού.

Η εταιρεία ερευνά την τεχνολογία ακουστικής πληθυσμογραφίας (APG). Αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιεί σήματα υπερήχων χαμηλής έντασης που εκπέμπονται από τα ηχεία των ακουστικών. Τα ενσωματωμένα μικρόφωνα των ANC θα πρέπει να είναι σε θέση να τα καταγράφουν, επιτρέποντας στα ακουστικά να ανιχνεύουν αλλαγές στο δέρμα και τον καρδιακό παλμό από τα αγγεία του ακουστικού πόρου.

Αυτή η τεχνολογία θα πρέπει να είναι συμβατή με διάφορα μεγέθη αυτιών, τόνους δέρματος και να λειτουργεί και κατά την αναπαραγωγή μουσικής.

H Google αντιμετώπισε ορισμένες προκλήσεις με αυτήν την τεχνολογία, με τη μεγαλύτερη να είναι να αντιμετωπίσει τα θορυβώδη περιβάλλοντα.

Η Google εξέτασε 153 άτομα μέχρι στιγμής και η έρευνα έδωσε πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα, με ποσοστό σφάλματος 3,21% για τον καρδιακό ρυθμό και 2,70% για τις μετρήσεις μεταβλητότητας του καρδιακού ρυθμού σε διάφορα σενάρια.

Η έρευνα βρίσκεται σε αρχικά στάδια ανάπτυξης και δεν είναι ακόμη σαφές εάν η Google σχεδιάζει να ενσωματώσει αυτήν την τεχνολογία σε καταναλωτικά προϊόντα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό