20 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Η GM αναστέλλει τη διανομή μερισμάτων και τις αγορές ιδίων μετοχών

Ειδήσεις Ελλάδα

Η General Motors ανακοίνωσε σήμερα πως προχωρά στην αναστολή διανομής μερισμάτων και αγοράς ιδίων μετοχών, σε μια προσπάθεια να προστατεύσει τη ρευστότητά της.
Παράλληλα η GM έκανε γνωστό πως μετακύλησε δανεισμό ύψους 3,6 δισ. δολαρίων μέσω συμφωνίας, για τον Απρίλιο του 2022. Νωρίτερα είχε προχωρήσει σε μετακύλιση δανεισμού 2 δισ. δολαρίων, πάλι μέσω σχετικής συμφωνίας, για τον Απρίλιο του 2021.1Ford και GM. Μέτρα λιτότητας και μειώσεις μισθών λόγω κορωνοϊού

Η GM διευκρίνισε ότι θα επανεπενδύσει στη δραστηριότητά της ποσοστό ίσο ή και μεγαλύτερο του 20% των προ φόρων επιστροφών της, προκειμένου ο ισολογισμός της να συνάδει με την επενδυτική βαθμίδα πιστοληπτικής αξιολόγησης.
Η εταιρεία αναφέρει τέλος ότι θα προχωρήσει σε επιστροφή κεφαλαίου προς τους μετόχους της όταν θα έχει επιτύχει τους στόχους που θέτει προκειμένου να ξεπεράσει τον σκόπελο της κρίσης του κορωνοϊού.
Συνεχίζουμε να ενισχύουμε τη ρευστότητα μας ενόψει των αβεβαιοτήτων που έχει δημιουργήσει στη παγκόσμια αγορά η πανδημία του κορωνοϊού,
δήλωσε η CFO της General Motors, Dhivya Suryadevara.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό