20.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Η General Motors καταργεί τα Apple CarPlay και Android Auto από τα οχήματά της

Ειδήσεις Ελλάδα

Η General Motors ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει σταδιακά το Apple CarPlay και το Android Auto από τα οχήματά της από φέτος, μεταβαίνοντας σε ένα ενσωματωμένο σύστημα ψυχαγωγίας που αναπτύχθηκε από κοινού με την Google.
Η GM, στην οποία ανήκουν οι Buick, Cadillac, Chevrolet και GMC, θα σταματήσει να προσφέρει τα Apple ‌CarPlay‌ και Android Auto, ξεκινώντας με το Chevrolet Blazer, το οποίο θα κυκλοφορήσει αυτό το καλοκαίρι.
Η εταιρεία σχεδιάζει να συνεχίσει να προσφέρει τα Apple ‌CarPlay‌ και Android Auto στα μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, τα οποία αναμένεται να καταργηθούν σταδιακά έως το 2035. Οι ιδιοκτήτες των υφιστάμενων αυτοκινήτων της GM που διαθέτουν Apple ‌CarPlay‌ και Android Auto θα μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τα συστήματα.

Η GM εργάζεται με την Google από το 2019 πάνω σε λογισμικό για το σύστημα infotainment, το οποίο θα ενσωματώνεται και θα συνεργάζεται στενά με τα άλλα συστήματα των οχημάτων της, όπως το σύστημα πλοήγησης και το αυτόνομο σύστημα Super Cruise. Τα μελλοντικά συστήματα infotainment της GM θα προσφέρουν εφαρμογές όπως το Spotify και το Audible, με τους χρήστες των iPhone να μπορούν να ακούν μουσική και να πραγματοποιούν τηλεφωνικές κλήσεις χρησιμοποιώντας Bluetooth.
Επιπλέον, οι ιδιοκτήτες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της GM θα έχουν πρόσβαση στους χάρτες της Google και στο Google Assistant χωρίς επιπλέον κόστος για οκτώ έτη.
Η κίνηση της κατάργησης των Apple CarPlay και Android Auto αναμένεται να βοηθήσει την αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία να συγκεντρώσει περισσότερα δεδομένα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές οδηγούν και να επιταχύνει μια στρατηγική για την παροχή κινήτρων για ψηφιακές συνδρομητικές υπηρεσίες που σχετίζονται με το όχημα. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η GM δεν συμπεριλήφθηκε στη λίστα της Apple με τις αυτοκινητοβιομηχανίες που σχεδιάζουν να προσφέρουν την εμπειρία CarPlay επόμενης γενιάς.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό