24 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Η Geely λανσάρει άλλη μία υπο-μάρκα!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η οικογένεια της Geely ήδη περιλαμβάνει τρανταχτά ονόματα όπως η Volvo, η Polestar και η Lotus αλλά ο κινεζικός κολοσσός δεν αρκείται σε αυτά. Τα τελευταία χρόνια, η εταιρία έχει λανσάρει υπο-μάρκες όπως η Lynk & Co και η Zeekr αλλά απ’ ότι φαίνεται ούτε αυτές ήταν αρκετές για να ικανοποιήσουν την δίψα της Geely για παγκόσμια κυριαρχία αφού τώρα μαθαίνουμε για το πιο πρόσφατο μέλος της οικογένειας: την Galaxy.

Η Geely περιγράφει την Galaxy ως μία “σειρά high-end εξηλεκτρισμένων προϊόντων” και ο στόχος για τη νεοσύστατη μάρκα είναι να προσφέρει 7 μοντέλα μέχρι το 2025. Ναι, καλά διάβασες. Σε μερικές ημέρες αφήνουμε πίσω μας τον δεύτερο μήνα του 2023 και η Galaxy θέλει να λανσάρει 7 νέα μοντέλα μέσα στα επόμενα 3-παρά χρόνια. Είναι προφανές ότι η δουλειά πάνω στην γκάμα της Galaxy έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό και το πρώτο προϊόν που θα φορέσει τα σήματα της θα είναι το “L7”, ένα plug-in υβριδικό SUV που θα λανσαριστεί στην αγορά το ερχόμενο καλοκαίρι. Λίγο αργότερα θα έρθει το “L6” που θα έχει τη μορφή ενός plug-in υβριδικού sedan ενώ το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Galaxy, το “E8”, θα γίνει διαθέσιμο για αγορά πριν το τέλος του τρέχοντος έτους!

Σύμφωνα με την εταιρία, όλα τα plug-in υβριδικά της θα βασίζονται στην e-CMA αρχιτεκτονική που εξέλιξε η Geely σε συνεργασία με την Volvo και έχουμε ήδη δει να χρησιμοποιείται στο Polestar 2 και το Volvo XC40 Recharge ενώ το Galaxy E8 θα βασίζεται σε μία “έξυπνη αρχιτεκτονική” που αν δεν κάνουμε λάθος, αποτελεί κάποιου είδους εξέλιξη της SEA πλατφόρμας που λειτουργεί ως βάση σε μοντέλα όπως η Lotus Eletre και το Smart #1 μεταξύ άλλων. Αυτό που δεν διευκρινίζει η Geely είναι αν τα μοντέλα της Galaxy θα πωλούνται και εκτός της κινεζικής αγοράς αλλά μάλλον είναι νωρίς για κάτι τέτοιο. Οποιαδήποτε απόφαση παρθεί, λογικά θα ανακοινωθεί γύρω στα μέσα της δεκαετίας και αφού έχουν προχωρήσει τα πλάνα επέκτασης των δραστηριοτήτων άλλων εταιριών όπως η Lynk & Co και η Zeekr.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό