21.9 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Η Ford φρεσκάρει το F-150!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ford γνωρίζει ότι δεν διατηρείς για περισσότερες από 4 δεκαετίες τον τίτλο του pickup με τις περισσότερες πωλήσεις στις Η.Π.Α. παραμένοντας στάσιμη κι έτσι φρεσκάρει τον αδιαμφισβήτητο βασιλιά της κατηγορίας, το εμβληματικό F-150, ώστε να παραμείνει μοντέρνο και ελκυστικό και να καλύψει τις νέες απαιτήσεις του αγοραστικού κοινού. Το καλό στην περίπτωση του F-150 είναι ότι η Ford δεν χρειάστηκε να προχωρήσει σε δραστικές αλλαγές καθώς μερικές διακριτικές πινελιές εδώ κι εκεί είναι αρκετές και αυτό αντικατοπτρίζεται ήδη από τον τομέα του design.

Ήδη από την πρώτη ματιά, το ανανεωμένο Ford F-150 μοιάζει διαφορετικό από το μοντέλο που αντικαθιστά αλλά δύσκολα θα εντοπίσει κάποιος τις διαφορές. Χρειάζεται λίγη παραπάνω παρατηρητικότητα για να καταλήξει στο γεγονός ότι τα εμπρός φωτιστικά σώματα είναι ανασχεδιασμένα και διαθέτουν νέα, LED φώτα ημέρας, ο εμπρός προφυλακτήρας είναι ελαφρώς διαφορετικός και το design της γρίλιας εξαρτάται από την έκδοση που θα επιλέξει ο πελάτης. Στο πίσω μέρος βρίσκουμε και το πιο σημαντικό νέο αυτού του ήπιου facelift: την Pro Access Tailgate.

Η πόρτα της καρότσας ενσωματώνει πλέον έναν μηχανισμό που της επιτρέπει να ανοίγει όχι μόνο προς τα κάτω, όπως σε όλα τα συμβατικά pickup, αλλά και προς το πλάι. Επιπλέον, ανοίγει σε 3 “σκαλοπάτια” (37, 70 και 100 μοίρες) επιτρέποντας εύκολη πρόσβαση στην καρότσα ακόμα κι όταν υπάρχει κάποιο trailer στη μέση! Κατά τα άλλα, υπάρχει ένας επιπλέον αποθηκευτικός χώρος ασφαλείας πίσω από τον πίσω δεξιά τροχό ενώ όταν δεν επιλέγεται το σύστημα Power Boost, προστίθεται ένας ακόμα αποθηκευτικός χώρος στην πλευρά του οδηγού.

Περνώντας στο εσωτερικό, η Ford ανακοίνωσε ότι η οθόνη των 12 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό είναι πλέον standard σε όλες τις εκδόσεις ενώ για πρώτη φορά, το F-150 μπορεί να εξοπλιστεί με ένα σύστημα head-up display που προσφέρει διαφορετικές προβολές για το BlueCruise, όταν το όχημα κινείται εκτός δρόμου ή όταν ρυμουλκεί οτιδήποτε.

Όσον αφορά στους κινητήρες, η αμερικανική εταιρία κατήργησε τον ατμοσφαιρικό V6 των 3.3 λίτρων οπότε ο 2.7 λίτρων EcoBoost παίρνει την θέση του στην βάση της γκάμας ενώ εξακολουθούν να προσφέρονται ο 3.5 λίτρων, υβριδικός V6 και ο ατμοσφαιρικός V8 των 5.0 λίτρων. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι το νέο F-150 έρχεται με 10 συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης, την έκδοση 1.2 του BlueCruise με επιπλέον λειτουργίες, το SYNC 4 σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης κ.ά. με την Ford να αναφέρει ότι αυτό το επίπεδο standard εξοπλισμού και η υιοθέτηση περισσότερων πακέτων για τις υπόλοιπες επιλογές βοήθησαν ουσιαστικά στην μείωση της πολυπλοκότητας παραγγελίας κατά 90%!

Κλείνοντας, να αναφέρουμε ότι ανάλογες είναι οι αλλαγές και στα κορυφαία F-150 Raptor και F-150 Raptor R με το πρώτο να αποκτά επίσης τα νέα αμορτισέρ διπλής βαλβίδας της Fox και ένα επιπλέον χρώμα με το “Shelter Green”.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό