18.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Η Ford έτοιμη να επιτεθεί στο Βουνό!!!

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα είναι Το βουνό στον παγκόσμιο χάρτη των motorsports και η Ford είναι έτοιμη να του επιτεθεί το καλοκαίρι του 2024 με ένα πολύ ειδικό F-150 Lightning. Φυσικά μιλάμε για το Pikes Peak και την ομώνυμη ανάβαση ενώ το όχημα με το οποίο η αμερικανική εταιρία θέλει να κατακτήσει την κορυφή παίρνει το χαρακτηριστικό “Demonstrator” και είμαστε σίγουροι ότι δανείζεται λίγη από την… τρέλα που κουβαλάει το άκρως εντυπωσιακό και πανίσχυρο SuperVan.
Δυστυχώς, οι πληροφορίες που έχουμε στη διάθεση μας περιορίζονται στο όνομα του αγωνιστικού που θα λάβει μέρος στο Pikes Peak International Hillclimb και στην εικόνα που έδωσε στη δημοσιότητα η Ford. Μία εικόνα που αν δεν μας έλεγε ότι κάτω από το παχύ πέπλο κρύβεται το F-150 Lightning EV Demostrator, θα δυσκολευόμασταν πάρα πολύ να συμπεράνουμε ότι το εξαιρετικά χαμηλό και φαρδύ όχημα με την γιγαντιαία αεροτομή στο πίσω μέρος είναι ένα pickup. Φυσικά, η εν λόγω αεροτομή που αναμφίβολα αποτελεί μέρος ενός εκτενούς και ακραίου bodykit είναι απαραίτητη λόγω της χαμηλότερης πυκνότητας του αέρα στο υψόμετρο που διεξάγεται η περιβόητη ανάβαση αλλά αυτή ακριβώς η χαμηλότερη πυκνότητα είναι που κάνει ένα αμιγώς ηλεκτρικό αγωνιστικό ιδανικό για την συγκεκριμένη δουλειά καθώς η απόδοση των ηλεκτροκινητήρων δεν επηρεάζεται καθόλου από τον αέρα. Η Ford έχει εμπειρία βεβαίως αφού πέρυσι έλαβε μέρος με το προαναφερθέν SuperVan και τον θηριοδαμαστή Romain Dumas ο οποίος εκμεταλλευόμενος τα 1.400 άλογα του ηλεκτρικού υπερ-βαν έγραψε έναν χρόνο της τάξης των 8 λεπτών και 47.682 δευτερολέπτων που για λίγο δεν ήταν ο ταχύτερος εκείνης της χρονιάς.

Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές η Ford δεν έχει αποκαλύψει ούτε τους στόχους της με το F-150 Lightning EV  Demonstrator, ούτε τι κρύβεται κάτω από την άκρως εντυπωσιακή επιφάνεια. Όχι ότι έχουμε δει την επιφάνεια αλλά ο τρόπος με τον οποίο διαγράφει τις καμπύλες του αγωνιστικού το ψηφιακό πέπλο αφήνει πολλά υπονοούμενα. Δυστυχώς, τα δοκιμαστικά για την θρυλική ανάβαση είναι προγραμματισμένα για τις 18-20 Ιουνίου οπότε θα πρέπει να περιμένουμε αρκετό καιρό ακόμα για να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες αλλά τουλάχιστον η Ford μας δίνει κάτι για το οποίο αξίζει να περιμένουμε το καλοκαίρι.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό