16.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Η FIFA αφαίρεσε από το Περού το Παγκόσμιο Κύπελλο U17 2023

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Περού δεν θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Παίδων (U17) του 2023, ανακοίνωσε η FIFA εξηγώντας ότι η απόφασή της οφείλεται στις «ελλείψεις των υποδομών».

Η διοργάνωση έχει προγραμματιστεί από τις 10 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου. Το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας θα πρέπει τώρα να ορίσει μια νέα χώρα υποδοχής «βραχυπρόθεσμα».

Η FIFA κατήγγειλε «την αδυναμία του Περού να τηρήσει τις δεσμεύσεις του για την προετοιμασία της υποδομής, που είναι απαραίτητη για την επιτυχία της διοργάνωσης».

Η χώρα περνά μια δύσκολη περίοδο λόγω των σοβαρών πολιτικών αναταράξεων των τελευταίων ετών.

Συγκεκριμένα, τους τελευταίους μήνες υπήρξαν πολυάριθμες συγκρούσεις που συνδέονται με την απόπειρα πραξικοπήματος του πρώην προέδρου, πλέον έκπτωτου.

Η διεθνής ποδοσφαιρική ομοσπονδία υπογραμμίζει ότι έχει «εξαιρετικές σχέσεις» με την περουβιανή ομοσπονδία, την οποία ευχαρίστησε «για τις προσπάθειές της» και δεν αποκλείει «η χώρα να φιλοξενήσει νέες διοργανώσεις στο μέλλον».

Την περασμένη Τετάρτη η FIFA είχε αφαιρέσει από την Ινδονησία τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου U20 2023 που ήταν προγραμματισμένο για τον Μάιο, αφού δύο τοπικοί κυβερνήτες αρνήθηκαν στην ισραηλινή ομάδα πρόσβαση στην επικράτειά τους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό