20.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Η FIBA έριξε πέντε θέσεις την Εθνική Ελλάδας στα power rankings για έναν συγκεκριμένο λόγο

Ειδήσεις Ελλάδα

MUNDOBASKET 2023

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΡΑΜΟΥΖΑ
12.08.2023 | 14:08

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI

Από την 9η στη 14η θέση έπεσε η Εθνική Ελλάδας στα δεύτερα power rankings της FIBA, λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν την έναρξη του MundoBasket 2023. Αυτός είναι ο λόγος για την υποχώρηση της επίσημης αγαπημένης.

Τα ανανεωμένα power rankings της FIBA έφεραν υποχώρηση πέντε ολόκληρων θέσεων για την Εθνική Ελλάδας, λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν την έναρξη του MundoBasket 2023.

Στις 27 Ιουνίου η Παγκόσμια Ομοσπονδία είχε τοποθετήσει την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη στην 9η θέση, ενώ στις 12 Αυγούστου αυτή βρίσκεται στη 14η. Και για αυτή την κάθοδο υπάρχει εξήγηση. Η επισημοποίηση της μη συμμετοχής του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο.

“Σίγουρα, ο Τόμας Γουόκαπ φαίνεται καλός για την Ελλάδα. Σίγουρα, είναι ακόμα μια σκληρή ομάδα, αλλά θα είναι μια δύσκολη μάχη για αυτούς από εδώ και στο εξής, από τώρα που είναι επίσημο. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν θα παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ 2023”, γράφεται αναλυτικά στο σχετικό κείμενο.

Σε ό,τι αφορά την πρώτη δεκάδα η FIBA έχει τοποθετήσει κατά σειρά τις: ΗΠΑ, Γαλλία, Αυστραλία, Σλοβενία, Γερμανία, Ισπανία, Καναδά, Ιταλία, Σερβία και Δομινικανή Δημοκρατία.

Τα ανανεωμένα power ranking της FIBA
FIBA

Πέραν της Ελλάδας, πτώση τεσσάρων θέσεων παρατηρούμε και στην Εθνική Ισπανίας. “Ο μόνος λόγος για την πτώση στην κατάταξη Power Rankings είναι το γεγονός ότι ο MVP του Παγκόσμιου Κυπέλλου Μπάσκετ του 2019 δεν είναι πλέον στην ομάδα.

Αλλά ποιος νοιάζεται για τα Power Rankings σε μια στιγμή όπως αυτή; Ο Ρίκι Ρούμπιο έχει σταματήσει την καριέρα του για να επικεντρωθεί στην ψυχική υγεία και του ευχόμαστε ό,τι καλύτερο, όλη την ώρα, γιατί είναι πραγματικά ένας από τους καλύτερους παίκτες σε κάθε είδους διοργάνωση της FIBA”, εξηγεί η Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό