23.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η Fiat γιορτάζει τα 20 χρόνια του Νέου 500!

Ειδήσεις Ελλάδα

Στις 4 Μαρτίου του 2004 στην έκθεση της Γενεύης η Fiat παρουσίασε το Trepiuno. Ένα πρωτότυπο που αντλούσε επιρροές από το εμβληματικό Fiat 500 της δεκαετίας του ’50 και παρότι δεν το καταλάβαμε τότε, θα αποτελούσε έναν εκ των βασικών πυλώνων της γκάμας της ιταλικής εταιρίας για πολλά χρόνια μέχρι σήμερα και με το αμιγώς ηλεκτρικό 500, για πολλά χρόνια ακόμα. Για να γιορτάσει αυτή την επέτειο η Stellantis Heritage δημιούργησε ένα πολύ ειδικό, συλλεκτικό 500 με ονομασία “Tributo Trepiuno” το οποίο θα κατασκευαστεί σε περιορισμένα αντίτυπα και θα γίνει διαθέσιμο απευθείας από το τμήμα Heritage του ομίλου που επιβλέπει και διαφυλάσσει την ιστορία των ιταλικών εταιριών της Stellantis.

Το Fiat 500 Tributo Trepiuno αποτελεί μέρος του “Reloaded by Creators” project και βασίζεται στο τρέχον 500 Hybrid. Ο στόχος δεν ήταν όμως απλά η ψυχρή αναπαραγωγή των μοτίβων και των περιεχομένων του πρωτότυπου του 2004 αλλά η δημιουργία ενός πραγματικά ειδικού 500. Μέσα από την δουλειά στα χρώματα και τα υλικά, η ειδική έκδοση επαναφέρει την μαγική ατμόσφαιρα όταν, είκοσι χρόνια πριν, το πιο εντυπωσιακό πρωτότυπο της έκθεσης της Γενεύης άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό και το προσκάλεσε να πάρει μία πρόγευση από το μέλλον της Fiat.

Για το εξωτερικό του 500 Tributo Trepiuno λοιπόν χρησιμοποιήθηκε ένα λευκό χρώμα που έχει εμπνευστεί από το πρωτότυπο και συνδυάζεται με πίσω φωτιστικά σώματα με κόκκινα διακοσμητικά ενθέματα και το λογότυπο της Fiat γραμμένο σε μπλε φόντο. Το τελευταίο δε, φέρνει αμέσως στο νου το λογότυπο του 1999 που είχε δημιουργηθεί για τον εορτασμό της 100ης επετείου της εταιρίας. Το πακέτο της εξωτερικής εμφάνισης συμπληρώνουν οι νέες ζάντες ελαφρού κράματος.

Όσον αφορά στην καμπίνα, το ταξίδι στην ιστορία συνεχίζεται με μία σοφιστικέ διχρωμία που και πάλι βασίζεται στο αυθεντικό πρωτότυπο. Μία διχρωμία που συνδυάζει το λευκό με το καφε-κόκκινο δέρμα για τα εμπρός αλλά και τα πίσω καθίσματα σε διαφορετικά μοτίβα ενώ το λογότυπο “Trepiuno XX” έχει κεντηθεί και στις τέσσερις θέσεις. Ανάλογες είναι οι επεμβάσεις και στα πάνελ που καλύπτουν και διακοσμούν το εσωτερικό ενώ στο ταμπλό παρατηρούμε και μία σειρά σχεδίων του Trepiuno Concept που δημιουργήθηκαν από τον Giolito εκείνη την εποχή. Κάθε μοντέλο πάντως θα είναι απολύτως συλλεκτικό και θα συνοδεύεται από το απαραίτητο πιστοποιητικό αυθεντικότητας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό