15.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η FIA απαγορεύει τους πανηγυρισμούς στον φράχτη του pitwall

Ειδήσεις Ελλάδα

Ήταν μια μακρόχρονη παράδοση για τα μέλη των ομάδων να σκαρφαλώνουν στο φράχτη κατά μήκος του pitwall για να πανηγυρίσουν τη νίκη ή το βάθρο των πιλότων τους καθώς πέφτει η καρό σημαία, αλλά αυτό πλέον αποτελεί παρελθόν, με την FIA να απαγορεύει το προσωπικό των ομάδων να πανυγηρίζει με αυτόν τον τρόπο.
Από το 2006 υπάρχει ο σχετικός κανονισμός που απαγορεύει τους πανηγυρισμούς στον φράχτη του pitwall, αλλά τώρα η FIA πήρε την απόφαση να τον εφαρμόσει. Συγκεκριμένα, πριν από το Grand Prix της Αυστραλίας, ο διευθυντής αγώνων της FIA, Niels Wittich, υπενθύμισε στις ομάδες ότι τέτοιες ενέργειες δεν επιτρέπονται.

Συγκεκριμένα, το Παράρτημα Η, στο Άρθρο 2.3.2 του Διεθνούς Αθλητικού Κώδικα της FIA αναφέρει:
Υπενθυμίζεται στους διοργανωτές αγώνων ότι το pit lane αντιπροσωπεύει μια δυνητικά επικίνδυνη περιοχή κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, όχι μόνο λόγω των αγωνιστικών αυτοκινήτων που το χρησιμοποιούν αλλά και λόγω ατυχημάτων που μπορεί να προκύψουν λόγω της παρουσίας αυτοκινήτων στην πίστα δίπλα σε αυτό.
Ως εκ τούτου, η πρόσβαση στο pit lane θα πρέπει να προορίζεται αποκλειστικά κατά τη διάρκεια των δοκιμών και των αγώνων για τα άτομα που είναι ειδικά εξουσιοδοτημένα και έχουν μια συγκεκριμένη εργασία να κάνουν.

Η πλατφόρμα σηματοδότησης του pit wall θα πρέπει να απαγορεύεται σε όλους εκτός από τους εξουσιοδοτημένους αξιωματούχους ή το προσωπικό της ομάδας αγώνων που έχει ειδικά πάσα. Η παρουσία οποιουδήποτε ατόμου σε αυτή τη ζώνη θα πρέπει να απαγορεύεται αυστηρά κατά την εκκίνηση ενός αγώνα, εκτός εάν υπάρχει επαρκής προστασία, κατά τη διακριτική ευχέρεια του διευθυντή του αγώνα, εάν οριστεί, ή του γραμματέα της πίστας.
Το προσωπικό της ομάδας επιτρέπεται μόνο στο pit lane αμέσως πριν χρειαστεί να εργαστεί σε ένα αυτοκίνητο και πρέπει να αποσυρθεί μόλις ολοκληρωθεί η εργασία.
Απαγορεύεται το προσωπικό να σκαρφαλώνει ανά πάσα στιγμή στους φράχτες του pit wall. Οποιαδήποτε ενέργεια από μια ομάδα που παραβιάζει αυτή την απαγόρευση θα αναφέρεται στους αγωνοδίκες.

Εάν κάποια ομάδα παραβλέψει τον κανονισμό τότε θα της επιβληθεί χρηματικό πρόστιμο και όχι αφαίρεση βαθμών. Να σημειωθεί πως στο Albert Park της Μελβούρνης δεν υπάρχει η κλασσική σιδερένια περίφραση, αλλά χοντρά γυάλινα πάνελ και οι μηχανικοί δεν μπορούν να πανηγυρίσουν σκαρφαλώνοντας πάνω σε αυτά, όπως κάνουν σε άλλες πίστες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό