23.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η FA διπλασίασε το χρηματικό έπαθλο του Κυπέλλου Αγγλίας Γυναικών

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας (FA) αποκάλυψε μια σημαντική ώθηση στις επενδύσεις για το Κύπελλο Γυναικών, διπλασιάζοντας το συνολικό χρηματικό έπαθλο στα 6 εκατομμύρια λίρες.

Μετά την έγκριση επιπλέον 3 εκατομμυρίων λιρών από το διοικητικό συμβούλιο της FA, οι σύλλογοι που θα συμμετέχουν από τον τρίτο γύρο και ύστερα κατά τη διάρκεια της σεζόν 2023-24 θα δουν σημαντική αύξηση στα χρηματικά έπαθλα.

Αυτή η αύξηση της χρηματοδότησης πρόκειται να έχει σημαντικό αντίκτυπο στη διοργάνωση, με κλιμάκωση των ποσών στα έπαθλα για κάθε αγώνα που οδηγεί στον τελικό. Συγκεκριμένα, το καταληκτικό παιχνίδι της διοργάνωσης θα δει μια αύξηση από τις 150.000 στις 538.000 λίρες.

Η χρονική στιγμή της αύξησης της χρηματοδότησης συμπίπτει με την είσοδο των συλλόγων του πρωταθλήματος Γυναικών στη διοργάνωση.

Με 28 ομάδες να διαγωνίζονται στον τρίτο γύρο, οι σύλλογοι από την τρίτη κατηγορία και κάτω της πυραμίδας του γυναικείου ποδοσφαίρου θα απολαμβάνουν συλλογικά ένα ελάχιστο πρόσθετο έπαθλο 404.000 λιρών, σε σύγκριση με την ίδια φάση την προηγούμενη σεζόν.

Η βαρόνη Σου Κάμπελ, διευθύντρια γυναικείου ποδοσφαίρου της FA, δήλωσε:

«Ο διπλασιασμός του χρηματικού επάθλου δείχνει τη σαφή δέσμευση της FA για το μέλλον του Κυπέλλου Αγγλίας Γυναικών και θα μας βοηθήσει να διατηρήσουμε το ανάστημά της ως το πιο διάσημο εγχώριο γυναικείο Κύπελλο στον κόσμο.

Γι’ αυτό, είμαστε στην ευχάριστη θέση να κάνουμε μια δεύτερη διαδοχική αύξηση στο χρηματικό έπαθλο, διασφαλίζοντας ότι καθώς οι σύλλογοι προχωρούν στη διοργάνωση θα λαμβάνουν οικονομικές ανταμοιβές που θα τους δίνουν τη δυνατότητα να επενδύσουν στο μέλλον τους.

Τελικά, θέλουμε το γυναικείο τουρνουά να λάβει το ίδιο χρηματικό έπαθλο με τους Άνδρες και αυτή η νέα αύξηση είναι ένα θετικό βήμα προς την κατεύθυνση επίτευξης αυτής της μακροπρόθεσμης φιλοδοξίας».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό