20 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Η Exxon Mobil θέλει να γίνει προμηθευτής λιθίου

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο πετρελαϊκός κολοσσός Exxon Mobil βρίσκεται σε συζητήσεις με πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες, ανάμεσα σε αυτές η Tesla, η Ford και η Volkswagen, αλλά και με εταιρίες κατασκευής μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όπως η η Samsung και η SK On, για την προμήθεια λιθίου.
Οι συζητήσεις βρίσκονται σε προκαταρκτικό στάδιο καθώς η Exxon δεν έχει τρόπο να παράγει το μέταλλο που χρησιμοποιείται στις μπαταρίες ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Η Exxon συμφώνησε να μελετήσει μαζί με την Tetra Technologies τρόπους για την ανάπτυξη περισσότερων από 6.100 στρεμμάτων (24,7 τετραγωνικών χιλιομέτρων) στο Αρκάνσας που περιέχουν αλμυρά νερά πλούσια σε λίθιο. Η Exxon αγόρασε επίσης νωρίτερα φέτος περισσότερα από 100.000 στρέμματα στο Αρκάνσας από την ιδιωτική Galvanic Energy.

Η εξαγωγή λιθίου από αλμυρά νερά θα απαιτήσει από την Exxon να επιλέξει μια τεχνολογία άμεσης εξαγωγής λιθίου, κάτι που δεν έχει κάνει ακόμη. Επιπλέον, καμία τεχνολογία άμεσης εξαγωγής δεν λειτούργησε ποτέ σε εμπορική κλίμακα, αν και πολλές εταιρείες αγωνίζονται να είναι οι πρώτες.
Η ταχεία επέκταση της Exxon στον τομέα του λιθίου έρχεται εν μέσω αυξανόμενου ενδιαφέροντος από παραδοσιακές εταιρείες ενέργειας και άλλες για τις αναδυόμενες τεχνολογίες που στοχεύουν στην ενίσχυση της παγκόσμιας προσφοράς μετάλλου.
Τον περασμένο μήνα, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας προέβλεψε ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα κορυφωθεί πριν από το τέλος της δεκαετίας. Εν τω μεταξύ, η Exxon είχε στο παρελθόν βάλει στόχο την εξόρυξη 100.000 τόνων λιθίου ετησίως.
[Photo credit: depositphotos.com]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό