16.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Η Emma Stone χάρισε το Όσκαρ στην Bella Baxter για όλους τους σωστούς λόγους

Ειδήσεις Ελλάδα

Και ναι! Η Bella Baxter τα κατάφερε και η Emma Stone νιώθει περήφανη για εκείνη.

Εφτά χρόνια μετά τη νίκη της στα Όσκαρ του 2017, η Emma Stone κατάφερε για ακόμα μία φορά να πάρει στα χέρια της το βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου.

Τότε ήταν η Mia, μία ανερχόμενη ηθοποιός που κυνηγούσε το όνειρο της υποκριτικής, στην ταινία «La La Land» τώρα είναι η Bella Baxter, ένα μωρό σε σώμα γυναίκας, το οποίο παρακολουθούμε να μεγαλώνει και να εξελίσσεται, στο «Poor Things».

Τότε σκηνοθέτης ήταν ο Damien Chazelle ενώ τώρα ο Γιώργος Λάνθιμος, γεγονός που έχει κάνει τη νίκη της αυτή τη φορά να «γραψει» διαφορετικά στις ψυχές των Ελλήνων σινεφίλ.

Μπορεί όλους εμάς να μας επηρέασε ως έναν βαθμό το συναίσθημα και να πανηγυρίσαμε τη νίκη της λίγο παραπάνω απ’όσο έχουμε συνηθίσει, ωστόσο, η Emma Stone έχει αποδείξει ότι αντικειμενικά άξιζε αυτό το βραβείο.

Όσκαρ 2024: Η Stone κέρδισε το βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου και μοιράστηκε μία συμβουλή του Λάνθιμου

Για ποιους λόγους, όμως;

Η ταινία και η ερμηνεία της είναι οι αγαπημένες των κριτικών από τον Αύγουστο

Το «Poor Things», σε σκηνοθεσία Γιώργου Λάνθιμου, έχει αγαπηθεί από κοινό και κριτικούς από την πρεμιέρα του στα Φεστιβάλ Βενετίας, όπου κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα. Η ταινία κατέχει 92% στο Rotten Tomatoes σε 351 κριτικές, με την ερμηνεία της Stone να ξεχωρίζει ιδιαίτερα ως η καλύτερη της καριέρας της.

Ο κριτικός κινηματογράφου της New York Post, Johnny Oleksinski, δήλωσε: «Αυτός ο φρικιαστικός παραμυθένιος κόσμος είναι πραγματικά μια παιδική χαρά για την Stone, της οποίας η προθυμία να είναι ανόητη και ριψοκίνδυνη είναι μια ανάσα φρέσκου αέρα».

Ενώ ο Peter Bradshaw, ο οποίος είναι επικεφαλής κριτικός κινηματογράφου στον Guardian από το 1999, αποθέωσε την Emma Stone, λέγοντας ότι ήταν εκπληκτική ως Bella Baxter, ένα πρωτόγονο, αθώο πλάσμα με ιδιαίτερα έντονες σεξουαλικές ανησυχίες.O Guy Lodge, chief film critic στο Variety και ο Kyle Buchanan των New York Times χαρακτήρισαν, επίσης, αριστούργημα την ταινία, θεωρώντας πως το βάρος του αποτελέσματος «πέφτει» στις πλάτες της Emma Stone.

Oscars 2024: Το «Oppenheimer» και το «Poor Things» οι μεγάλοι νικητές – Η Emma Stone τα κατάφερε

Έχει κερδίσει στις Χρυσές Σφαίρες, στα Critics Choice και στα BAFTA

Η Stone σάρωσε την περίοδο των βραβείων, καθώς όχι μόνο βρέθηκε να είναι υποψήφια σε κάθε απονομή αλλά κέρδισε και σχεδόν όλα τα μεγάλα τηλεοπτικά βραβεία που προηγήθηκαν. Αρχικά, πήρε τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ηθοποιού σε κωμωδία. Στη συνέχεια, στα Critics Choice, η Stone κέρδισε το βραβείο καλύτερης ηθοποιού. Στα BAFTA, κέρδισε επίσης το ίδιο βραβείο. Ουσιαστικά, μέχρι να φτάσουμε στα Όσκαρ, το μόνο βραβείο που δεν κατάφερε να λάβει η Emma Stone ήταν εκείνο της Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας στα SAG, το οποίο έλαβε η Gladstone από το «Killers of the flower moon». Μετά από τόσες βραβεύσεις, επομένως, ήταν απλώς φυσικό επακόλουθο και το Όσκαρ.

Με custom Louis Vuitton στα BAFTA 2024. (Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP)

Invision

Το «Poor Things» πήρε τα 3 πρώτα του Όσκαρ και το ένα από αυτά δόθηκε από τον ημίγυμνο John Cena

Ρίχνοντας μια ματιά στην ιστορία της Emma Stone με τα Όσκαρ

Πριν το «Poor Things», η Emma Stone είχε προταθεί δύο ακόμα φορές για Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου κερδίζοντας τη μία. Η πρώτη της υποψηφιότητα ήρθε το 2015 για το «Birdman» και το 2017 ήρθε η δεύτερη για την ταινία «La La Land» του Damien Chazelle.

Εκτός αυτών, όμως, η Stone έλαβε υποψηφιότητα και για το «The Favourite». Τότε η Olivia Colman είχα κερδίσει το βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ίδια ταινία. Το έργο αυτό, που σκηνοθέτησε ο Γιώργος Λάνθιμος, πήρε 10 υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων μία για τη Stone για Β’ Γυναικείο Ρόλο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό