16.1 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Η DAZN αναζητά πόρους αξίας ενός δις και κοιτάζει τη Σαουδική Αραβία

Ειδήσεις Ελλάδα

Η DAZN αναζητά νέους οικονομικούς πόρους μετά από χρόνια τεράστιων επενδύσεων στις τεχνολογικές της υποδομές, κυρίως για να κερδίσει τη μετάδοση των σημαντικότερων αθλητικών διοργανώσεων, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ποδόσφαιρο.

Το ανέφερε το Bloomberg, υπογραμμίζοντας πώς η δέσμευση του δισεκατομμυριούχου Λεν Μπλαβάτνικ δεν θα μειωθεί, αλλά η υπηρεσία ροής που εδρεύει στο Λονδίνο σίγουρα θα καλωσόριζε την είσοδο νέων κεφαλαίων για να συνεχίσει τη διαδικασία ανάπτυξής της.

Ακριβώς από αυτή την οπτική γωνία έχουν ξεκινήσει διάφορες συζητήσεις με χρηματοπιστωτικές οντότητες για την άντληση έως και ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων στην αγορά.

Έως τώρα, κανένα επίσημο σχόλιο δεν έχει δημοσιευτεί από την DAZN, παρόλο που τον περασμένο Ιανουάριο ο διευθύνων σύμβουλος Σέι Σέγκεβ επιβεβαίωσε ότι η DAZN θα καλωσόριζε στρατηγικούς εταίρους και θα μπορούσε να επιδιώξει μια αρχική δημόσια προσφορά τα επόμενα δύο ή τρία χρόνια.

Παρόλα αυτά, οι κύριες αβεβαιότητες για τη συγκέντρωση κεφαλαίων είναι η αποτίμηση της πλατφόρμας και των δικαιωμάτων του χαρτοφυλακίου της DAZN, δεδομένου του συνεχούς ενθουσιασμού σε αυτόν τον τομέα κάθε σεζόν.

Αυτή τη στιγμή, για παράδειγμα, παίζεται ένα σημαντικό παιχνίδι σχετικά με τον εθνικό διαγωνισμό για το γαλλικό πρωτάθλημα της Ligue 1, ενώ πριν από λίγες ημέρες έληξε αυτός που αφορούσε τα εθνικά δικαιώματα μετάδοσης της Premier League, όπου η DAZN παρέμεινε σιωπηλή.

Σε αυτό το σενάριο, η Σαουδική Αραβία θα μπορούσε να γίνει πρωταγωνιστής. Στην πραγματικότητα, οι πολύ στενές σχέσεις μεταξύ της DAZN και των σαουδαραβικών κύκλων δεν αποτελούν μυστήριο.

Μάλιστα, βρίσκονται σε εξέλιξη διάφορες συμφωνίες μεταξύ των δύο εταιρειών που επιτρέπουν στην πλατφόρμα streaming να μεταδίδει αποκλειστικά τους αγώνες πυγμαχίας της «Σεζόν του Ριάντ».

Όλα αυτά χωρίς να ξεχνάμε ότι η πλατφόρμα ροής είναι θεμελιώδες στοιχείο για τη μετάδοση της Saudi Pro League σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο, με σκοπό την ολοένα μεγαλύτερη ανάπτυξη για το κορυφαίο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Σαουδικής Αραβίας.

Επιπλέον, τους τελευταίους μήνες η Σαουδική Αραβία δεν έκρυψε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της για τον αθλητικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα BeIn Sports, με έδρα το Κατάρ αλλά αυτό το σενάριο δεν υλοποιήθηκε.

Τις επόμενες εβδομάδες η DAZN θα δημοσιεύσει τα οικονομικά της αποτελέσματα για το έτος 2023. Θα είναι μια ακόμη ζημιογόνος χρονιά, έστω και αν το ποσό είναι χαμηλότερο από το παρελθόν, παρά τις συνεχείς επενδύσεις που πραγματοποιεί η πλατφόρμα ροής η οποία αντιπροσωπεύει το δεύτερο τηλεοπτικό δίκτυο ποδοσφαίρου στην Ευρώπη μετά το Sky, με το οποίο, στην Ιταλία, μοιράζεται τα εγχώρια δικαιώματα της Serie A.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό