22.9 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Η Daimler αναζητά κεφάλαια 10 δισ. ευρώ

Ειδήσεις Ελλάδα

Και η Daimler βρίσκεται σε συζητήσεις με τράπεζες για την εξασφάλιση νέας πιστωτικής διευκόλυνσης ύψους τουλάχιστον 10 δισ. ευρώ, η οποία θα την βοηθήσει να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η γερμανική εταιρεία αναζητά κεφάλαια 10 έως 15 δισ. ευρώ και ίσως η ανακοίνωση του τελικού ποσού να γίνει την επόμενη εβδομάδα. Οι συνομιλίες με δυνητικούς δανειστές βρίσκονται σε εξέλιξη και ο ακριβής χρόνος και η δομή της συμφωνίας μπορεί να διαφοροποιηθούν.
Η κίνηση αποτελεί μέρος μιας σειράς μέτρων για την κάλυψη των οικονομικών αναγκών της Mercedes-Benz κατά την περίοδο της κρίσης του κορωνοϊού. Η νέα πιστωτική διευκόλυνση θα προστεθεί στην υφιστάμενη πιστωτική γραμμή 11 δισ. ευρώ που υπέγραψε πριν από δύο χρόνια με μια ομάδα τραπεζών που της προσέφερε χρηματοδότηση μέχρι το 2025.

Χθες η Standard & Poors μείωσε τις πιστοληπτικές αξιολογήσεις της Daimler και της BMW κατά μία βαθμίδα. Στο μεταξύ, και άλλοι βιομηχανικοί κολοσσοί λαμβάνουν επίσης μέτρα για την τόνωση της ρευστότητας. Η Fiat Chrysler Automobiles υπέγραψε νέα πιστωτική διευκόλυνση 3,5 δισ. ευρώ με δύο τράπεζες, η Toyota αναζητά 9 δισ. δολάρια, η VW ζητά την στήριξη της ΕΚΤ, η GM θα αντλήσει περίπου 16 δισ. δολάρια από τις πιστωτικές της διευκολύνσεις, ενώ η Ford άντλησε 15,4 δισ. δολάρια από υφιστάμενη γραμμή πίστωση.
Η Daimler, που εδρεύει στη Στουτγάρδη, δήλωσε την Πέμπτη ότι θα περιορίσει το ωράριο εργασίας στις εγχώριες εγκαταστάσεις της. Σύμφωνα με τη γερμανική νομοθεσία το κράτος καταβάλλει μέρος του μειωμένου μισθού για τους εργαζόμενους. Η αποφυγή μαζικών απολύσεων βοήθησε τους Γερμανούς κατασκευαστές να αυξήσουν την παραγωγή τους μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση πριν από μια δεκαετία

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό