27.3 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Η Dacia θα λάβει μέρος στο Dakar Rally το 2025!

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην λίστα με τις μάρκες που θα περίμενε κανείς μία ανακοίνωση σχετικά με την συμμετοχή τους στον πιο φημισμένο ράλι αντοχής στον κόσμο, η Dacia δεν θα βρισκόταν στις πρώτες θέσεις. Όχι γιατί δεν μπορεί να λάβει μέρος αλλά επειδή ίσως τα motorsports δεν ταιριάζουν στο εταιρικό της προφίλ. Κι όμως η Dacia δεν κολλάει σε παραδόσεις, κριτική ή αμφισβήτηση και ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα ότι από το 2025 θα συμμετέχει ως κατασκευαστής στην T1+ κατηγορία του World Rally-Raid Championship που περιλαμβάνει φυσικά και το διαβόητο Dakar Rally. Η μάρκα δεν ανακοινώνει προς το παρόν το μοντέλο παραγωγής στο οποίο θα βασίζεται το αγωνιστικό της αλλά γνωρίζουμε ότι μέχρι το 2025 θα έχουν παρουσιαστεί τόσο το νέο Duster όσο και το Bigster.

Σύμφωνα με την Dacia, το rally-raid είναι μία ανθρώπινη και αθλητική περιπέτεια που ταιριάζει με την φιλοσοφία της: είναι μία “eco-smart” όπως την χαρακτηρίζει, περιπέτεια με το αγωνιστικό της εταιρίας να στηρίζεται σε συνθετικά καύσιμα, μία έντονη περιπέτεια στην… ύπαιθρο στο τιμόνι ενός τετρακίνητου αγωνιστικού πρωτότυπου που έχει σχεδιαστεί ώστε να ανταπεξέλθει στις πιο ακραίες συνθήκες και τέλος, μία θεμελιώδης αλλά “cool” περιπέτεια με έναν φιλόδοξο στόχο που δεν αφήνει χώρο για οτιδήποτε περιττό. Η Dacia τονίζει ότι το Dakar Rally θα είναι ένα πεδίο δοκιμών και ένα εργαστήριο ιδεών όπου παρέχεται η δυνατότητα δοκιμών νέων, έξυπνων λύσεων “a la Dacia” τόσο όσον αφορά στην λειτουργικότητα όσο και στις επιλογές ενέργειας.

Δεδομένου του βουνού που έχει να σκαρφαλώσει η εταιρία μέχρι να φτάσει στην εκκίνηση του Dakar Rally το 2025, η Dacia θα χρειαστεί όλη την βοήθεια που μπορεί να έχει και γι’ αυτό δεν βασίζεται μονάχα την τεχνολογία και την τεχνογνωσία του Renault Group αλλά και στην φημισμένη Prodrive που τα τελευταία 40 χρόνια είναι ένας από τους βασικούς παίκτες στον χώρο των motorsports με παγκοσμίου φήμης εμπειρία στην εξέλιξη πρωτοτύπων για rally-raid. Η συμμετοχή της Prodrive στο Dakar Rally και άλλες rally-raid διοργανώσεις ξεκίνησε το 2020 και έκτοτε έχει λάβει μέρος με αγωνιστικά που σχεδιάστηκαν, εξελίχθηκαν και διαχειρίζονται από την ίδια, κατακτώντας την δεύτερη θέση τόσο το 2023 όσο και το 2023 με τον Sebastien Loeb που αποτελεί μέρος της ομάδας της Dacia!

Ναι, σωστά διάβασες, ο πολυπράγμων Γάλλος έχοντας στεφθεί πρωταθλητής στο World Rally Championship 9 συνεχόμενες φορές από το 2004 έως το 2012 κάνει… ότι θέλει. Ότι τον διασκεδάζει και ότι τον εξελίσσει ως άνθρωπο και ως οδηγό και από το 2025 θα φοράει τα χρώματα της Dacia με στόχο να δει πρώτος την καρό σημαία του τερματισμού για πρώτη φορά στην τεράστια καριέρα του. Στο πλευρό του θα είναι η Cristina Gutierrez Herrero, η πρώτη Ισπανίδα στην κατηγορία των αυτοκινήτων που τερμάτισε στο Dakar Rally το 2017. Στα 31 της, έχει ήδη λάβει μέρος στο Dakar 7 φορές από το 2017 έως το 2023, οπότε κανείς δεν μπορεί να πει ότι στερείται εμπειρίας, ικανοτήτων ή θέλησης. Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στην Aramco, η οποία θα παρέχει τα συνθετικά καύσιμα που θα χρησιμοποιήσει η Dacia στην προσπάθεια της – καύσιμα τα οποία παράγονται συνδυάζοντας ανανεώσιμο υδρογόνο με διοξείδιο του άνθρακα που αιχμαλωτίστηκε από την ατμόσφαιρα και κατά συνέπεια, αποτελούν μία εύκολη λύση μείωσης των εκπομπών ρύπων που είναι συμβατή με τους σημερινούς κινητήρες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό