15 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η CureVac εγκαταλείπει την ανάπτυξη του πρώτου υποψηφίου εμβολίου

Ειδήσεις Ελλάδα

Η γερμανική CureVac ανακοίνωσε την Τρίτη ότι εγκαταλείπει τη ανάπτυξη του πρώτου υποψηφίου εμβολίου κατά της Co-19, το οποίο αρχικά φαινόταν ελπιδοφόρο αλλά του οποίου η αποτελεσματικότητα αποδείχθηκε απογοητευτική, να επικεντρωθεί σε έναν νέο, πιο ελπιδοφόρο φάρμακο.

Η εταιρεία που ειδικεύεται στο mRNA θα «επικεντρωθεί στην ανάπτυξη εμβολίου κατά της Co-19 στη δεύτερη γενιά» στην οποία συνεργάζεται με τη βρετανική GSK και ως εκ τούτου θα «αποσύρει» τον τρέχοντα υποψήφιο από τη διαδικασία συνεχούς ανασκόπησης από την Ευρωπαϊκή Οργανισμός Φαρμάκων (EMA).

Αυτό «βάζει τέλος» στη συμφωνία προπαραγγελίας για 405 εκατομμύρια δόσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, διευκρινίζει το εργαστήριο, αν και συνεχίζονται ωστόσο οι συζητήσεις με τις Βρυξέλλες για τη δεύτερη γενιά εμβολίου.

«Ο παγκόσμιος αγώνας κατά της Co -19 συνεχίζεται και είμαστε αποφασισμένοι να συμβάλουμε αποφασιστικά σε αυτό με ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο», αλλά «οι απαιτήσεις για έναν αποτελεσματικό αγώνα κατά του ιού και οι παραλλαγές που εμφανίζονται έχουν αλλάξει», εξήγησε ο ΦραντςΒέρνερ Χάας CCO της CureVac, σε δήλωσή του.

Αποτελεσματικότητα 48%

Το γερμανικό εργαστήριο ανακοίνωσε στις αρχές Ιουλίου τα τελικά αποτελέσματα της κλινικής μελέτης μεγάλης κλίμακας που έδειξε αποτελεσματικότητα μόνο 48%, ποσοστό πολύ χαμηλότερο από άλλα εμβόλια mRNA από τη συμμαχία Pfizer / BioNTech και Moderna.

Η CureVac και η GSK θέλουν να ξεκινήσουν «τους επόμενους μήνες» την κλινική μελέτη για το εμβόλιο δεύτερης γενιάς, η οποία λαμβάνει περισσότερο υπόψιν τις παραλλαγές, για έγκριση «κατά τη διάρκεια του 2022». Η έγκριση για το πρώτο εμβόλιο θα ήταν επίσης πιθανή «το νωρίτερο το δεύτερο τρίμηνο» του επόμενου έτους, αναφέρει η ανακοίνωση.

«Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι το CureVac επικεντρώνεται στο πολλά υποσχόμενο εμβόλιο δεύτερης γενιάς», που ονομάζεται CV2CoV, για το οποίο οι πρώτες μελέτες δείχνουν «σαφή βελτίωση» σε σύγκριση με τον πρώτο υποψήφιο, CVnCoV, επιβεβαιώνει ο Ρίνο Ραπουόλι , επιστημονικός διευθυντής της GSK.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από τη Le Figaro

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό