21.4 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Η Chery θα λανσάρει στην Ευρώπη 3 νέες μάρκες!

Ειδήσεις Ελλάδα

Το τοπίο της ευρωπαϊκής αγοράς θα αλλάξει δραματικά τα επόμενα χρόνια όσο κινέζοι κατασκευαστές προσπαθούν να διεισδύσουν σε αυτήν και να διεκδικήσουν ένα μερίδιο. Σκέψου ότι ήδη μάρκες όπως η BYD, η Zeekr και η Nio (για να μην αναφέρουμε και την MG) κάνουν ήδη τα πρώτα τους βήματα στην ήπειρο ενώ άλλες, όπως για παράδειγμα η Chery ετοιμάζονται να κάνουν την κίνηση τους στο άμεσο μέλλον. Συγκεκριμένα, η Chery ανακοίνωσε ότι θα λανσάρει SUV μοντέλα από τρεις διαφορετικές μάρκες στην Ευρώπη μέσα στα επόμενα δύο χρόνια και ίσως να πάρει μία απόφαση αναφορικά με ένα νέο εργοστάσιο στην ήπειρο ήδη από το 2024!

Η Chery είναι ο 8ος μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων στην Κίνα και όπως δήλωσε ο διευθυντής της στην Ευρώπη, Jochen Tueting, ετοιμάζεται να λανσάρει τις μάρκες Omoda και Jaecoo σε όλες τις μεγάλες αγορές (βλ. Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία και Γαλλία). Σε αυτές θα προστεθεί άλλη μία, η Exlantix, με τον στόχο για την κινέζικη εταιρία να προσφέρει τρία διαφορετικά SUV για κάθε μάρκα μέχρι το 2025, με ένα μίγμα τεχνολογιών αναφορικά με τα κινητήρια σύνολα τους (αμιγώς ηλεκτρικά, θερμικά και εξηλεκτρισμένα) ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες και της δυνατότητες της εκάστοτε αγοράς. Οι πωλήσεις των ηλεκτρικών είναι υψηλότερες στην δυτική Ευρώπη απ’ ότι στη νότια για παράδειγμα, οπότε η στόχευση και το timing των νέων μαρκών θα αντικατοπτρίζει αυτό το γεγονός.

Αργότερα μέσα στη χρονιά λοιπόν, η Chery θα λανσάρει στην Ισπανία την θερμική έκδοση του Omoda 5, ενός compact crossover με 5 αστέρια στις δοκιμές του Euro NCAP και τιμή γύρω στις €30.000 ενώ το ίδιο μοντέλο θα είναι διαθέσιμο τόσο ως θερμικό όσο και ως αμιγώς ηλεκτρικό στη Γερμανία από τον ερχόμενο Απρίλιο. Η Chery δεν φαίνεται να προβληματίζεται ιδιαίτερα από την έρευνα που άνοιξε η Ευρωπαϊκή Κομισιόν στις εισαγωγές φθηνών, ηλεκτρικών αυτοκινήτων από την Κίνα καθώς όπως δήλωσε ο Tueting, αν οι μάρκες αποδώσουν τα αναμενόμενα δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο τοπικής παραγωγής είτε μέσω της αγοράς και μετατροπής ενός ήδη υπάρχοντος εργοστασίου, είτε μέσω της κατασκευής ενός εντελώς νέου. Η Chery το έχει κάνει ήδη 10 φορές εκτός Κίνας οπότε δεν φοβάται ούτε την επέκταση, ούτε την επένδυση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό