16.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Η Chery ίσως… εγκατασταθεί στην Ισπανία

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι κινέζικες εταιρίες δεν προσπαθούν να κατακτήσουν την ευρωπαϊκή αγορά μονάχα μέσω των εξαγωγών τους. Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τα οφέλη της παραγωγής των προϊόντων στον τόπο πώλησης τους και ένα από αυτά, ιδίως τη δεδομένη στιγμή που οι εμπορικές σχέσεις ανάμεσα στην Κίνα και την Ευρώπη είναι κάπως… τεταμένες, οπότε αναζητούν τρόπους να μπούνε στην ευρωπαϊκή αγορά και στον τομέα της παραγωγής. Η BYD έχει ήδη ανακοινώσει ότι το πρώτο ευρωπαϊκό εργοστάσιο της θα κατασκευαστεί στην Ουγγαρία ενώ και η Chery Auto, απέχει ελάχιστα από την υπογραφή μίας συμφωνίας που θα της επιτρέψει να παράγει αυτοκίνητα στην Ισπανία.
Την είδηση μετέφερε η ισπανική κυβέρνηση και η επικεφαλής των συνομιλιών/διαπραγματεύσεων, EV Motors. Έπειτα από μία ιδιαίτερα εποικοδομητική επίσκεψη μίας ισπανικής αντιπροσωπείας στην Κίνα, το υπουργείο βιομηχανίας της Ισπανίας ανέφερε σε ανακοίνωση του ότι η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι θέμα χρόνου και ότι η παραγωγή θα ξεκινήσει στο εργοστάσιο της Βαρκελώνης σύντομα. Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι το εργοστάσιο της Βαρκελώνης είναι το ίδιο που έκλεισε η Nissan το 2021 ακολουθώντας το πλάνο περικοπών το οποίο αποτελούσε και αποτελεί ακόμα μέρος του μεσοπρόθεσμου προγράμματος της ιαπωνικής εταιρίας αλλά η Chery ενδιαφέρεται γι’ αυτό και αν τελικά το ενδιαφέρον της μετουσιωθεί σε κάτι πιο ουσιαστικό, η επανεκκίνηση της λειτουργίας του θα οδηγήσει στη δημιουργία περίπου 1.600 άμεσων νέων θέσεων εργασίας και ακόμα περισσότερων έμμεσων. Να αναφέρουμε επίσης ότι η Ισπανία έχει “ανοίξει” κονδύλια ύψους 1.7 δισεκατομμυρίων ευρώ για δάνεια και επιδοτήσεις για την παραγωγή αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Κονδύλια τα οποία μπορεί να εκμεταλλευτεί και η EV Motors που επίσης σχεδιάζει την παραγωγή αμιγώς ηλεκτρικών pickup και ελαφριών επαγγελματικών οχημάτων με την “Ebro” μάρκα της και αυτό ενδεχομένως να περιλαμβάνει κάποια εμπορική ή άλλη συμφωνία με την Chery αλλά ακόμα είναι πάρα πολύ νωρίς για να ξέρουμε. Η Chery ωστόσο δεν θα κατασκευάζει αποκλειστικά οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων στην Βαρκελώνη καθώς η ευρωπαϊκή αγορά έχει διάφορες “ταχύτητες” και δεν είναι όλες οι χώρες έτοιμες για την πλήρη μετάβαση τους στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. Η κινέζικη εταιρία λοιπόν πιθανότατα θα εμπλουτίσει την γκάμα της με θερμικά αλλά και εξηλεκτρισμένα μοντέλα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό