22.1 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Η Cadillac επιστρέφει στην Ευρώπη!

Ειδήσεις Ελλάδα

Το είπαμε ήδη από την ανακοίνωση της έγκρισης της αίτησης της Andretti Cadillac από την FIA ότι δεν γίνεται μία εταιρία με τόσο έντονη εμπλοκή στον κόσμο των motorsports να μην έχει βλέψεις για παγκόσμια παρουσία. Ο λόγος για την Cadillac που δραστηριοποιείται στον χώρο των αγώνων αντοχής κατακτώντας την 3η θέση στον φετινό 24ωρο αγώνα στο Le Mans με την V-Series.R και στοχεύει/ελπίζει να της επιτραπεί μία θέση στο grid της Formula 1 από το 2026. Τώρα, η αμερικανική εταιρία ανακοίνωσε την επιστροφή της στην Ευρώπη έπειτα από την πώληση των Opel/Vauxhall στο PSA Group το 2017. Μία… έξυπνη επιστροφή που θα της δώσει την δυνατότητα να διεκδικήσει ένα μερίδιο αγοράς με το μικρότερο δυνατό κόστος.

Βλέπεις, η Cadillac θα επιστρέψει στην Ευρώπη ως μία αμιγώς ηλεκτρική μάρκα και το πρώτο, μοναδικό προς το παρόν μοντέλο που θα είναι διαθέσιμο θα είναι η Lyriq. Όμως αυτό δεν την κάνει έξυπνη. Ούτε το γεγονός ότι ξεκινά συγκρατημένα, λανσάροντας την Lyriq αρχικά αποκλειστικά στην Ελβετία με αρχική τιμή της τάξης των 82.000 φράγκων που ισοδυναμεί με κάτι περισσότερο από €85.000. Αργότερα, θα προστεθούν η Σουηδία και η Γαλλία, τις οποίες θα ακολουθήσουν άλλες 3 χώρες. Αυτό που κάνει έξυπνη την επιστροφή της Cadillac είναι ότι θα βασιστεί αποκλειστικά σε online πωλήσεις. Φυσικά θα υπάρχει μία έκθεση στην Ζυρίχη, όπου οι υποψήφιοι πελάτες θα μπορούν να δούνε και να αγγίξουνε τα αυτοκίνητα που θα φιλοξενούνται αλλά οι πωλήσεις θα γίνονται αποκλειστικά διαδικτυακά, αφαιρώντας από την Cadillac την υποχρέωση της δημιουργίας ενός εκτενούς (και πανάκριβου) δικτύου αντιπροσώπων!

Να θυμίσουμε ότι η Lyriq είναι ένα εντυπωσιακό crossover με μήκος 5 μέτρων, πλάτος 1.97 και ύψος 1.62 μέτρων που βασίζεται στην BEV3 αρχιτεκτονική της General Motors και είναι διαθέσιμη σε δύο διαφορετικές εκδόσεις: η πισωκίνητη διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα 345 ίππων και 440 Nm ροπής στον πίσω άξονα ενώ η τετρακίνητη προσθέτει έναν επιπλέον στον εμπρός άξονα για συνδυαστική ιπποδύναμη της τάξης των 510 ίππων και ροπή 610 Nm. Ανεξαρτήτως αριθμού ηλεκτροκινητήρων, η Lyriq εξοπλίζεται με μία μπαταρία 102 kWh που εξασφαλίζει έως 505 χιλιόμετρα αυτονομία στην πισωκίνητη έκδοση και έως 494 χιλιόμετρα στην τετρακίνητη. Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι η BMW iX xDrive40 των 326 ίππων και των 435 χιλιομέτρων αυτονομίας ξεκινά από τα 95.900 ελβετικά φράγκα, οπότε ο ανταγωνισμός αναμένεται δριμύς.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό