20.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Η BYD παρέλαβε το πρώτο της μεταγωγικό!

Ειδήσεις Ελλάδα

Μία νέα εποχή ξεκινά για την βιομηχανία αυτοκινήτου της Κίνας καθώς η BYD παρέλαβε το πρώτο μεταγωγικό της πλοίο, το BYD Explorer No.1. Το πλοίο κατασκευάστηκε από την CIMC Raffles, μία θυγατρική της CIMC Group κατόπιν της παραγγελίας από την διεθνή ναυτιλιακή Zodiac Maritime η οποία με την σειρά της το νοικιάζει αποκλειστικά στην κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία. Το BYD Explorer No.1 έχει μήκος 199.9 μέτρων, πλάτος 38 μέτρων και κινείται χάρη σε δύο κινητήρες οι οποίοι καταναλώνουν LNG μειώνοντας δραστικά τις εκπομπές ρύπων του πλοίου και του δίνουν την δυνατότητα να πλεύσει με ταχύτητα 19 κόμβων ενώ η μέγιστη εμβέλεια του είναι 15.800 ναυτικά μίλια.
Σύμφωνα με την BYD, το Explorer No.1 σημαίνει ένα πολύ σημαντικό ορόσημο για την επέκταση της στις διεθνείς αγορές καθώς είναι το πρώτο από 8 roll-on/roll-off (ro-ro) μεταγωγικά τα οποία θα αποτελούν τον στόλο της εκτελώντας δρομολόγια από την Κίνα προς την Ευρώπη και όχι μόνο. Το Explorer No.1 έχει χωρητικότητα 7.000 αυτοκινήτων και ξεκίνησε το παρθενικό του ταξίδι από το λιμάνι Xiaomo της Shenzhen στις 15 Ιανουαρίου. Από εκεί θα μεταβεί σύμφωνα με πληροφορίες στο Vlissingen της Ολλανδίας και το Bremerhaven της Γερμανίας φορτωμένο με 5.449 οχήματα.

Να σημειώσουμε ότι το Explorer No.1 δεν θα είναι το μοναδικό μεταγωγικό κινέζικης αυτοκινητοβιομηχανίας για πολύ καιρό ακόμα καθώς εκτός από την BYD που περιμένει άλλα 7 πλοία όπως προαναφέραμε, παραγγελίες έχουν γίνει τόσο από την Chery όσο και από την SAIC. Οι εξαγωγές της Κίνας το 2023 άγγιξαν τα 5.2 εκατομμύρια οχήματα με τους αναλυτές να αναφέρουν ότι αυτός ο αριθμός μάλλον καθιστά την χώρα τον μεγαλύτερο εξαγωγέα αυτοκινήτων στον κόσμο προσπερνώντας την Ιαπωνία και οι Κινέζοι παραγγέλνουν πλοία σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσουν το αυξανόμενο κόστος της μεταφοράς τους στις διεθνείς αγορές. Το “πλευστό τρισδιάστατο γκαράζ” όπως περιγράφει το BYD Explorer No.1 η κατασκευάστρια εταιρία λοιπόν, είναι μονάχα το πρώτο βήμα αλλά είναι ένα βήμα ουσιαστικό στην προσπάθεια των κινέζικων εταιριών να… κατακτήσουν τον κόσμο!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό