15.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Bugatti παρουσιάζει συλλογή αυγών με αξία 200.000 δολάρια

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Bugatti και η Asprey παρουσίασαν μια περιορισμένης έκδοσης συλλογή αυγών από πολύτιμα μέταλλα. Σχεδιασμένα από το Asprey Studio, η Royale Edition της νέας συλλογής Asprey Bugatti Egg συγκεντρώνει διαχρονικές δημιουργίες της οικογένειας Bugatti με την κληρονομιά και τη δεξιοτεχνία της Asprey.

Ο Carlo Bugatti, ο πατέρας του Ettore Bugatti και ιδρυτή της εταιρίας, είπε κάποτε:
Το πιο αγνό τέλειο σχήμα της φύσης είναι το αυγό.
Αυτά τα λόγια ενέπνευσαν την συνεργασία μεταξύ Bugatti και Asprey που ξεκίνησε στις αρχές του 2022, επιτρέποντας στις πολυτελείς μάρκες να εργαστούν τόσο στον φυσικό όσο και στον ψηφιακό κόσμο. Οι νέες συλλογές υποστηρίζονται από blockchain και δημιουργούνται χρησιμοποιώντας τις σύγχρονες τεχνικές και υλικά παραγωγής του Asprey Studio.
Η Asprey Bugatti Egg Collection θα δημιουργηθεί τόσο ως φυσικό αντικείμενο όσο και ως καλλιτεχνικό έργο δημιουργίας, NFT. Θα είναι η πρώτη συλλογή από δύο πολυτελείς μάρκες που χρησιμοποιεί μια τελευταίας τεχνολογίας τεχνική εγγραφής ψηφιακού περιεχομένου στο blockchain του Bitcoin, διασφαλίζοντας ότι το έργο τέχνης θα διαρκέσει για πάντα.
Το κέλυφος του αυγού της Royale Edition, φτιαγμένο από carbon και περίπλοκα κατασκευασμένο στο τέλειο σχήμα του αυγού κατά τη διάρκεια μιας μακράς και πολύπλοκης διαδικασίας, είναι εντελώς απαλλαγμένο από δυσαναλογίες ή ατέλειες.
Περικλείεται μέσα σε ένα ασημένιο πλέγμα με διαμάντια, με μια απαλή γωνία προς τα κάτω στη καμπύλη βάσης να απεικονίζει την κίνηση και να απηχεί την κληρονομιά της Asprey στα κοσμήματα καθώς και τα περίτεχνα σχέδια επίπλων του Carlo Bugatti και της Art Nouveau, μια εποχή σημαντική και για τις δύο μάρκες.
Στην επιφάνεια του αυγού εμφανίζεται το μοτίβο του “Ελέφαντα που Χορεύει” αναδημιουργημένο με τέλεια λεπτομέρεια από ένα από τα αυθεντικά γλυπτά του Rembrandt Bugatti. Ήταν αυτό το έργο τέχνης που κόσμησε το καπό της Bugatti Type 41 Royale, που φημίζεται ως το πιο πολυτελές αυτοκίνητο που δημιουργήθηκε ποτέ.

Προκειμένου να αναδημιουργηθεί το γλυπτό με τέλεια λεπτομέρεια, το Asprey Studio ταξίδεψε στο σπίτι της Bugatti στη Γαλλία για να σαρώσει με ακρίβεια τη μασκότ του καπό ενός από τα λίγα εναπομείναντα αυτοκίνητα Type 41 Royale. Στη συνέχεια, το γλυπτό αναδημιουργήθηκε με λεπτομέρεια από τους ειδικούς αργυροχόους της Asprey.
Σύμφωνα με τον Ali Walker, Chief Creative Officer της Asprey, η συλλογή αποτελείται από 111 αυγά που θα παραχθούν ως φυσικά έργα τέχνης, το καθένα συνδεδεμένο στο δικό του NFT.
Τα πρώτα 100 αυγά θα κοστίζουν μεταξύ 20.000 – 50.000 δολαρίων, ενώ τα υπόλοιπα θα κοστίζουν 200.000+ δολάρια το καθένα. Η συλλογή συμπίπτει με τα εγκαίνια της Asprey Studio Gallery στο Mayfair τον Απρίλιο του 2023.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό