14.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Η BMW συνεχίζει να μας… εξάπτει με τη νέα M2.

Ειδήσεις Ελλάδα

Η νέα BMW M2 αναπαριστά ένα σημαντικό σταυροδρόμι για την M GmbH. Είναι το τελευταίο από μία σειρά εξαιρετικών, αποκλειστικά βενζινοκίνητων μοντέλων. Είναι η τελευταία σελίδα ενός τεράστιου κεφαλαίου. Είναι ο τελευταίος των Μοϊκανών καθώς μετά από αυτήν, δεν θα υπάρχει νέο μοντέλο της γερμανικής μάρκας που δεν θα διαθέτει κάποια μορφή εξηλεκτρισμού στον δρόμο φυσικά για τον πλήρη και ολοκληρωτικό εξηλεκτρισμό της γκάμας της. Ο πήχης λοιπόν είναι πολύ ψηλά όχι μόνο γι’ αυτό αλλά και επειδή ο προκάτοχος της, η M2 CS θεωρείται ήδη μία από τις καλύτερες “M” που έχουν κυκλοφορήσει. Στα κεντρικά το γνωρίζουν και ετοιμάζουν ένα κύκνειο άσμα που θέλουν να θυμόμαστε για πάρα πολλά χρόνια στο μέλλον.

Η επίσημη παρουσίαση είναι προγραμματισμένη για τις 12 Οκτωβρίου αλλά επειδή η BMW δεν θέλει να ξεχάσουμε ότι απέχουμε μόλις έναν μήνα και λίγες ημέρες από αυτήν, έδωσε στη δημοσιότητα μία φωτογραφία της καμουφλαρισμένης M2. Η φωτογραφία όμως δείχνει ένα αυτοκίνητο ελαφρώς διαφορετικό από αυτό που έχουμε δει καθώς “φοράει” μερικά extras από τον κατάλογο της M Performance Parts. Συγκεκριμένα, διακρίνουμε την μεγάλη, σταθερή αεροτομή, τις μπρονζέ πολυάκτινες ζάντες ελαφρού κράματος και τις κεντρικά τοποθετημένες απολήξεις της εξάτμισης που συνδυάζονται βεβαίως με τον νέο πίσω προφυλακτήρα.

Να θυμίσουμε ότι η νέα BMW M2 θα είναι, τουλάχιστον όσον αφορά στα μηχανικά της, ένα… καθαρόαιμο. Κάτω από το καπό θα βρίσκεται ο S58 εξακύλινδρος, υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας 3.0 λίτρων που βρίσκουμε και στις M3/M4. Στην συγκεκριμένη εφαρμογή δεν περιμένουμε να παράγει περισσότερα από 450 άλογα ενώ θα συνδυάζεται είτε με ένα μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων (για τους οπαδούς της αναλογικότητας), είτε με ένα 8-τάχυτο αυτόματο. Απ’ όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, η M2 δεν θα είναι διαθέσιμη με το M xDrive σύστημα τετρακίνησης της εταιρίας αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή ενώ όσον αφορά στο εσωτερικό, παρότι η BMW δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα κάποια σχετική φωτογραφία, υποθέτουμε πως η G87 M2 θα εξοπλίζεται με το iDrive 8 σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης που σημαίνει με πιο απλά λόγια μία μεγάλη κυρτή οθόνη που ενσωματώνει τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 12.3 ιντσών και μία οθόνη αφής 14.9 ιντσών. Σπορ καθίσματα (προαιρετικά bucket) και δερμάτινες επενδύσεις (προαιρετικά Alcantara/sensatec) αποτελούν φυσικά μέρος του πακέτου! Η BMW M2 θα κατασκευάζεται αποκλειστικά στο San Luis Potosi εργοστάσιο της εταιρίας στο Μεξικό, με την παραγωγή να ξεκινά μέσα στον χειμώνα του ’22 και τις πρώτες παραδόσεις να είναι προγραμματισμένες για την άνοιξη του ’23.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό