20.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Η BMW γιορτάζει 50 χρόνια παραγωγής στο εργοστάσιο του Dingolfing

Ειδήσεις Ελλάδα

Από τις 27 Σεπτεμβρίου 1973, τα αυτοκίνητα της BMW άρχισαν να βγαίνουν από τη γραμμή συναρμολόγησης του εργοστασίου στο Dingolfing και μέσα σε αυτά τα 50 χρόνια, το ανθρώπινο δυναμικό του μεγαλύτερου πλέον ευρωπαϊκού εργοστασίου της γερμανικής εταιρίας, έχει κατασκευάσει περισσότερα από 12 εκατομμύρια αυτοκίνητα.

Με καθαρά μαθηματικούς όρους, με 12 εκατομμύρια οχήματα να έχουν κατασκευαστεί τις τελευταίες πέντε δεκαετίες, αυτό σημαίνει ότι ένα αυτοκίνητο της BMW βγαίνει από τη γραμμή συναρμολόγησης του Dingolfing κάθε 60 δευτερόλεπτα, με το πρώτο να ήταν μια κόκκινη (Iberian Red) 520.

Σχεδόν τα δύο τρίτα του όγκου παραγωγής προέρχονται από τη βασική σειρά μοντέλων του εργοστασίου, που δεν είναι άλλη από την Σειρά 5, με την όγδοη γενιά της να βρίσκεται στην παραγωγή από τις αρχές Ιουλίου. Η γκάμα των παραγόμενων μοντέλων διευρύνθηκε σταδιακά με την πάροδο των δεκαετιών και, σήμερα, παράγει τη Σειρά 4, τη Σειρά 5, τη Σειρά 6, τη Σειρά 7 και τη Σειρά 8, καθώς και το iX και τα μοντέλα της BMW M.

Με τα iX, i7 και i5, το εργοστάσιο του Dingolfing γιόρτασε την πρεμιέρα τριών αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων μέσα σε δύο χρόνια. Με την έναρξη της παραγωγής της i5 Touring του χρόνου, εκτιμάται ότι τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα θα αντιπροσωπεύουν το 2024 περίπου το 40% της συνολικής παραγωγής του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό