26.8 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Η BMW ανακοίνωσε το iDrive 9 με την X1 να το αποκτά σε δύο μήνες

Ειδήσεις Ελλάδα

Η BMW ανακοίνωσε το iDrive 9, το νέο λογισμικό για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας που τρέχει σε Android Automotive OS και θα κυκλοφορήσει μέσα στους επόμενους 2 μήνες.
Το πρώτο μοντέλο που θα το αποκτήσει θα είναι η X1, ενώ θα ακολουθήσει η νέα X2, η 2-Series Active Tourer και τα νέα μοντέλα της MINI. Το iDrive 9 θα φέρει ένα ολοκαίνουργιο περιβάλλον χρήστη, νέα λειτουργικότητα, ακόμη και app store. Να σημειωθεί πως όσα μοντέλα φέρουν το iDrive 8 δεν θα αναβαθμιστούν στο iDrive 9.

Οι λειτουργίες του είναι παρόμοιες με αυτές του iDrive 8.5, που θα πρωτοτοποθετηθεί στη νέα Σειρά 5, αλλά και στη Σειρά 7. Αν απορείς γιατί τα κορυφαία μοντέλα θα αποκτήσουν το iDrive 8.5, ενώ τα βασικά X1 και X2 θα έχουν το iDrive 9, είναι το γεγονός πως έχει να κάνει με τις βασικές πλατφόρμες κωδικοποίησης που χρησιμοποιεί κάθε αυτοκίνητο.
Αυτοκίνητα όπως η Σειρά 7, Σειρά 5 και τα περισσότερα “μεγάλα” μοντέλα της BMW διαθέτουν συστήματα βασισμένα σε Linux, ενώ τα X1, X2 και τα νέα MINI διαθέτουν συστήματα βασισμένα σε Android. Επομένως, τα ενημερωμένα συστήματα iDrive πρέπει να είναι ελαφρώς διαφορετικά για να λειτουργούν με κάθε σύστημα. Ωστόσο, τόσο το iDrive 8.5 όσο και το iDrive 9 θα φαίνονται πανομοιότυπα και θα έχουν την ίδια διεπαφή χρήστη.
Οι μόνες διαφορές μεταξύ των δύο θα είναι η λειτουργικότητα, καθώς στο iDrive 8.5 θα λείπουν ορισμένες από τις δυνατότητες που είναι διαθέσιμες στο iDrive 9. Για παράδειγμα, το iDrive 9 θα αποκτήσει app store, ενώ το iDrive 8.5 όχι.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό